Prvi čovjek regije koju su šokirali Hrvati: Za nerede je kriva UEFA

Prvi čovjek regije koju su šokirali Hrvati: Za nerede je kriva UEFA

Foto: Hina
 
UEFA danas odlučuje o kazni za Hrvatsku zbog nereda na utakmici sa Češkom u St. Etienneu prije tri dana. Zbog baklji na terenu, prekida utakmice i zabranjenih simbola na tribinama očekuje se najteža kazna do sada.

Incidente su osudili brojni nogometaši, treneri, vodeći svjetski mediji i velik dio hrvatskih navijača, no više je onih koje umjesto hrvatskih (ne)nogometnih problema muči sigurnosna situacija na Europskom prvenstvu. Upravo su neredi hrvatskih navijača otkrili manjkavosti u osiguranju stadiona, a postavilo se i neizbježno pitanje: Što da su umjesto baklji unijeli bombe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prefekt francuskog departmana Loire Evence Richard, koji je zadužen za područje St. Etiennea, za nerede na utakmici Hrvatske okrivio je - UEFA-u.

"UEFA je morala osigurati dodatnih 150 do 200 redara i članova osiguranja na stadionu kako bi ostvarila svoju misiju", rekao je Richard novinarima.

"Navijačima je bilo dopušteno ući na stadion sa pola sata zakašnjenja, jedan je ulaz ostao zatvoren cijelu večer, a oko 2000-3000 gledatelja nije ušlo na stadion do početka utakmice", dodao je.

Utakmica Hrvatske i Češke nije bila jedina na kojoj su zablježeni incidenti. UEFA je već pokrenula postupke protiv Engleza, Rusa, Mađarske, Turske, a popis djela je sve dulji, od baklji na tribinama i travnjaku, do rasizma, utrčavanja u teren i nasilja među navijačima. Zbog svega toga, jasno je da su organizatori i UEFA napravili previše propusta već u prvih par dana turnira. Domaćin će dugo popravljati štetu, ali UEFA će svaki incident dobro naplatiti novim kaznama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara