"Francuzi zaustavili balkanske čarobnjake s loptom"

NASLOVI u skoro svim njemačkim novinama o današnjoj utakmici kažu "Francuska uništila hrvatsku čaroliju". Sretni što su pobijedili Španjolce, Nijemci su većinu novinskih članaka ispunili analizom svoje utakmice, pa je za ovu ostalo malo prostora.

>>> Hrvatska izgubila od Francuske u četvrtfinalu

>>> Balić: Dva gospodina u žutom danas su bili strašni

>>> Hrvatska - Francuska u fotografijama

"Francuska je zaustavila pobjednički pohod Hrvatske na Svjetskom prvenstvu i u teškoj se utakmici protiv favorita za naslov uspjela izboriti za pobjedu od 21:18", kaže Kicker, i dodaje:

"Jaka obrana i glamurozne parade vratara Thierrya Olmerta nisu dopustile da se razvije dosad nezaustavljiva igra balkanskih čarobnjaka s loptom".

"Francuzima je dobro došlo 7-minutno izostajanje Ivana Balića, koji je nakon sudara morao primiti i liječničku pomoć", kaže nacionalni ARD, ali i dodaje da su olimpijski pobjednici "i nakon Balićevog povratka ostali dužni pokazati onu igru koja ih je dovela do četvrtfinala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Hrvate se povratak zbog sumnje na doping suspendiranog Davora Dominikovića pokazao kao dvosjekli mač, budući da je obrambeni stup zaradio crveni karton", kaže ZDF.

"U teškoj utakmici ni na jednoj strani nismo mogli vidjeti spektakularne akcije", složni su skoro svi njemački mediji.

"Europski prvaci su uspjeli, na iznenađenje stručnjaka, zaustaviti dosad neporažene Hrvate i plasirati se u polufinale, u kojem će imati revanš protiv Njemačke", stoji na portalu RTL-a.

RTL kaže da su utakmicu obilježili "nevjerojatni nastupi vratara" i da ni "Ivano Balić nije uspio spriječiti prvi poraz svoje momčadi na Svjetskom prvenstvu.

"Na kraju je odlučujuće bilo to što su Francuzi imali više rezervi snage i što su uspjeli ostati koncentriraniji", zaključuje RTL.

J.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara