PLIVANJE

Franko Grgić nominiran za najboljeg mladog europskog sportaša

Franko Grgić nominiran za najboljeg mladog europskog sportaša
Foto: Getty Images / Guliver Image

MLADI hrvatski plivač, 16-godišnji Franko Grgić, koji je na ovogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu osvojio dvije zlatne medalje na 800 i 1500 metara, izabran je među pet finalista za nagradu Piotr Nurowski, koju će u četvrtak deveti put tijekom godišnjeg skupštinskog zasjedanja dodijeliti Europski olimpijski odbori (EOO). 

>>> Splićanin Franko Grgić svjetski je juniorski prvak na 800 metara slobodno

>>> Čudesni plivač iz Splita otplivao novi svjetski juniorski rekord!

>>> Franko Grgić, čudo s bazena iz Splita: "Idem u Tokio i rušim svjetski rekord"

Dobitnik ovogodišnje nagrade bit će izabran na samom kraju dvodnevne 48. glavne skupštine EOO-a u Varšavi, nakon prezentacije pet finalnih kandidata, kada će članovi skupštine izravnim glasovanjem odlučiti o najboljem europskom mladom sportašu/sportašici u 2019. godini.

Embed from Getty Images

I sama nominacija Franka Grgića u Top 5 mladih sportaša Starog kontinenta veliko je postignuće i iznimna čast, kako za našeg plivača tako i za hrvatski sport, jer je pravo nominacije imalo svih 50 članica EOO-a.

Najboljeg hrvatskog mladog sportaša i najveću mušku nadu našeg sporta u 2019. godini te evidentnog olimpijskog kandidata za OI U Tokiju u dvije discipline (800 i 1500 m) za nagradu Piotr Nurowski nominirao je početkom rujna Hrvatski olimpijski odbor.

Embed from Getty Images

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara