"Friedrich bježi od Blanke i zato ne dolazi u Split"

"Friedrich bježi od Blanke i zato ne dolazi u Split"

Tekst: M.P.
Foto: Jakov Prkić (Cropix)

ORGANIZATORI međunarodnog, sad već tradicionalnog, četvrtog atletskog mitinga koji će se 21. veljače održati u Spaladium Areni, nadaju se da bi ovaj veliki okršaj najboljih svjetskih skakačica u vis mogao srušiti sve rekorde.

U Stockholmu je bilo nešto manje od 9.500 gledatelja, u Splitu bi moglo biti više. Nažalost, gotovo sigurno neće nastupiti glavna konkurentica našoj Blanki Vlašić, Njemica Ariane Friedrich.

"Pokušali smo sve da je dovedemo u Split, ali nismo do dana današnjeg dobili odgovor. To je trebao biti veliki okršaj prije SP-a u Dohi, no Njemica očito izbjegava našu Blanku", rekao je danas na press konferenciji i potpisivanju sponzorskog ugovora s dvije velike hrvatske tvrtke šef organizatorskog odbora Ivan Veštić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, imena poput Školine, Beitije, Di Martine, Lalokove, Green ili Mareškove su garancija uzbudljive predstave. Ili možda ne s obzirom na to da je Blanka vrlo dominantno krenula u sezonu...

"Da, Blanka je u izvrsnoj formi, čak je šest centimetara od prve konkurencije u ovom trenutku. To je stvarno impresivno. Dobro treniramo i bit ćemo pravi pred svojom publikom", objasnio je Blankin trener Bojan Marinović i dodao:

"Bilo bi stvarno lijepo da splitski miting sruši rekord iz Stockholma."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara