Friedrich u Karlsruheu preskočila 2.02, Kröger 2.00

Friedrich u Karlsruheu preskočila 2.02, Kröger 2.00

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


NAJBOLJI njemački atletičari okupili su se prošli vikend u Karlsruheu na nacionalnom dvoranskom prvenstvu, a obilježila ga je Ariane Friedrich sjajnim nedjeljnim nastupom u skoku u vis.

Europska dvoranska prvakinja preskočila je 2.02 metra, ali puno je veću senzaciju priredila drugoplasirana Meike Kröger koja je prvi put u životu preskočila 2.00 metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, napravila je to u prvom pokušaju, čime je preuzela vodstvo od Friedrich koja je rušila u prvom zaletu. No, najbolja njemačka visašica potom je u prvom pokušaju preletjela 2.02 i osvojila naslov te za jedan centimetar popravila svoj najbolji ovogodišnji rezultat.

"Sretna sam jer nisam imala problema s leđima. Važno je da sam preskočila 2.02 u prvom pokušaju. Meike me je šokirala, ali uspješno sam odgovorila na to", rekla je Friedrich.

Kröger je popravila svoj osobni rekord za čak četiri centimetra i postala peta visašica ove zime koja je skočila više od dva metra. Na prvom je mjestu naša Blanka Vlašić sa skokom preko 2.06 m iz Arnstadta, a Splićanka je još tri puta ove godine letjela iznad dva metra. Friedrich ima skok preko 2.02 te još dva iznad dva metra, a po jedan skok preko 2.00 sada imaju Svjetlana Školina, Ruth Beitia i Meike Kröger.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara