Liga prvaka

Gattuso sprema "kavez" za Messija

Gattuso sprema "kavez" za Messija
Foto: EPA

U NAPOLIJU su svjesni da za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka moraju napraviti čudo jer preko puta njih stajat će Barcelona. No da bi imali bilo kakve šanse za takav uspjeh, bit će neophodno da zaustave Lea Messija koji je proteklog vikenda u pobjedi nad Eibarom postigao četiri pogotka.

Trener talijanske momčadi Gennaro Gattuso, prema pisanju Corrierea dello Sporta, priprema poseban plan za genijalnog Argentinca kojeg želi "strpati u kavez" i tako mu onemogućiti da pokaže svoju čaroliju.

Gattusov plan je da Messija isključi iz igre, a ostaje upitno na koji način to želi uraditi. Jedna od opcija je da odredi jednog igrača koji će neprestano pratiti Argentinca, a druga je da ga okruži igračima koji će mu stalno biti blizu.

Što god odluči, neće biti jedini trener koji je smišljao sličan plan. U suštini, najveća zadaća svakog trenera koji se u posljednjih 15-ak godina susretao s Barcelonom bila je da zaustavi Messija. Jedne prilike Jose Mourinho je izjavio da on nikada nije razmišljao o tome da zaustavi Messija, nego da mu oteža posao.

"Riječ zaustaviti nije ispravna, jer ne radi se o tome da ga zaustavite, nego da mu otežate utakmicu", kazao je Mourinho.

Ideja od pravljenju "kaveza" za Messija ne pojavljuje se prvi put. Čak je i Mourinho koristio isti izraz prošle godine pred okršaje Liverpoola i Barcelone u polufinalu Lige prvaka.

Redsi tada u prvom susretu nisu uspjeli u svojoj namjeri, jer su poraženi rezultatom 3:0 pri čemu je Messi postigao dva gola, ali su na Anfieldu odradili perfektnu utakmicu, slavili 4:0 i osramotili Messija i Barcelonu. Gattuso će sigurno, tražeći rješenje za Messija, pogledati uzvrat s Anfielda. Ostaje da se vidi koliko će u tome uspjeti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara