transferi

Gazzetta otkriva kako je Ronaldo potpisao za Juve: "Ako ga želite, doći će"

Gazzetta otkriva kako je Ronaldo potpisao za Juve: "Ako ga želite, doći će"
Foto: Twitter (Juventus)

DANAŠNJE tiskovno izdanje Gazzette dello Sport potencijalne čitatelje mami naslovnicom na kojoj otkriva kako je Juventus uspio realizirati Ronaldov ljetošnji transfer vrijedan 117 milijuna eura.

"Želi samo u Juventus"

Objašnjavajući procese pregovora, Juventusov sportski direktor Fabio Paratici u ekskluzivnom otkriću za Gazzettu dello Sport priznao je kako bi transfer bio upitan da se u prošlosezonskom četvrtfinalnom dvomeču Lige prvaka slijedom okolnosti nisu susreli Real Madrid i Juventus. 

"Uoči uzvratnog ogleda, pristupio nam je Ronaldov menadžer Jorge Mendes. Pred njim sam pohvalio Cristiana Ronalda, a on mi je odgovorio: 'Napusti li Real Madrid, Cristiano Ronaldo želi samo u Juventus. Imajte na umu da je to manje čudno nego što mislite. O tome ćemo kasnije razgovarati'. Bio sam zatečen", otkrio je Fabio Paratici i u daljnjim recima nastavio opisivati mozaik kompleksnog transfera.

"Uskoro su uslijedili daljnji razgovori. Kada smo pregovarali oko Cancelova transfera, više smo vremena provodili diskutirajući o Ronaldovu transferu. Jorge Mendes bio je krajnje ozbiljan. Poručio mi je da Cristiano Ronaldo sigurno napušta Real Madrid i da želi potpisati za Juventus. Rekao mi je: 'Ronaldo je igrao za Manchester United pa potom za Real Madrid. Isključivo nosi dresove klubova s poviješću, s tradicijom. Nikada nije igrao u Italiji, a željan je talijanskih trofeja. Ako ga želite, doći će.' Ponovno sam bio iznenađen."

"Nismo razmišljali"

S blagoslovom Juventusove uprave, Fabiju Paraticiju povjeren je bio zadatak da realizira transfer. 

"Na pregovore sam stigao pripremljen. Rekao sam Jorgeu Mendesu da želim otvoreno znati za Ronaldove i njegove interese. Kao u pokeru. Htio sam vidjeti njihove karte. 'Ovo je godišnja plaća, a ovo je odšteta koja bi trebala pripasti Real Madridu', rekao mi je Jorge Mendes. Odgovorio sam mu: 'Razmislit ću, čut ćemo se za nekoliko dana.' Naravno, nismo razmišljali. Da smo rekli 'ne', Cristiano Ronaldo danas ne bi bio u Juventusu",  zaokružio je Juventusov operativac priču o transferu koji je potresao nogometnu javnost.

Cristiano Ronaldo (34) u prvih sedam mjeseci, odnosno u 31 službenoj utakmici zabilježio je 20 pogodaka i 10 asistencija. Prema aktualnom ugovoru – važećem do 30. lipnja 2022. godine – godišnje zarađuje oko 30 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara