"Gospodari galaksije" ispali iz Europe

"Gospodari galaksije" ispali iz Europe
ŠPANJOLSKI tisak u četvrtak na svim naslovnim stranicama "oplakuje" ispadanje europskog prvaka Real Madrida u Torinu, no sportski priznajući da Talijani zasluženo u finalu.

"Juve odsvirao Realu", kaže u naslovu cijenjeni El Mundo, koji potvrđuje da je u Torinu Juventus bio daleko nadmoćniji u svakom pogledu. El Pais napada kapetana Fernanda Hierra, kao simbol Realove spore, impotentne i ranjive obrane, dok najtiražniji sportski dnevnik Marca u komentaru pod naslovom "Crna rupa" također kao glavnog krivca navodi Realovu obranu, naglasivši da je madridski klub "umjesto da svakog ljeta kupuje skupe napadače mogao nešto uložiti i u pristojne braniče". Uz Hierra, Marca napada i Luisa Figa, koji je u 66. minuti promašio jedanaesterac, a donosi i reportažu sa turobnog leta španjolskih nogometaša natrag u Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dnevnik ABC, za razliku od ostalih, krivcem poraza vodi Realov napad - Raul,Zidane, Figo i Ronaldo bili su upola sporiji nego inače, pa je Juve mogao nametnuti svoj superiorni ritam.

Nije sav španjolski tisak nesretan zbog poraza Reala, jer mediji u Kataloniji nisu odolili iskušenju za malo zluradosti. "Gospodari galaksije ispali iz Europe", ironični je naslov u Mundo Deportivu, a prvom stranicom dominira slika Figova lica nakon promašenog jedanaesterca. Figo je vrlo omražen u Kataloniji zbog načina na koji je napustio Barcelona i otišao u Real 2000.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara