GWENT DOBIO SLUŽBENO NATJECANJE Stiže nam Gwent Masters vrijedan 850 tisuća dolara

GWENT DOBIO SLUŽBENO NATJECANJE Stiže nam Gwent Masters vrijedan 850 tisuća dolara

Screenshot: CD Projekt RED/Gwent

Gwent će napokon dobiti službeno natjecanje! Gwent Masters uključivat će seriju turnira različitih profila: Gwent Open, Gwent Challenger i Gwent World Masters kroz koje će biti podijeljen nagradni fond od 850 tisuća dolara.

>>NAKON NBA I FORMULE 1, DOLAZI NFL Sportska natjecanja masovno rade vlastite esport inačice

Gwent: The Witcher Card Game jedna je od digitalnih kartaških igara koje su uslijedile nakon ogromnog uspjeha Hearthstonea, koji i dalje vlada tim segmentom tržišta. Za razliku od mnogih, Gwent je ipak ostvario određen uspjeh, a nedavno je iz CD Projekt Reda stigla i najava službenog natjecanja. 
 
Gwent esport imat će tri različite razine turnira. Gwent Open bit će ulazni turnir na kojem će nastupati najbolje rangirani igrači u igri. Bit će održano ukupno osam Open turnira iz kojih će se finalisti plasirati na Gwent Challenger, iduću razinu.
 
Gwent Challenger, vrijedan 100 tisuća dolara, održavat će se svake dvije sezone, a na njemu će nastupati osam najboljih igrača iz Open turnira. Nakon četiri Challengera, osam najbolje plasiranih imat će priliku natjecati se na World Masters turniru najviše razine, za koji će nagradni fond iznositi 250 tisuća dolara. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
Nećemo trebati dugo čekati na početak službenog natjecanja. Prvi Open turnir održat će se već u petak 25. kolovoza na Gamescomu. Gwent esport tako je dobio čitavu strukturu. CD Projekt RED, studio koji je razvio igru, potiče i druge da organiziraju turnire, ali uz pridržavanje određenih pravila.
 
Turniri organizirani od treće strane morat će imati nagradni fond veći od 10 tisuća dolara, a igrači će se birati na temelju kvalifikacija u swiss formatu. Natjecanja mogu organizirati i različite zajednice igrača, ali u tom slučaju nagradni fond ne smije biti veći od 10 tisuća dolara i turniri neće nositi službene bodove. Međutim, nije potrebno nikakvo posebno odobrenje za organizaciju takvih turnira.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara