Hajduk u novu sezonu ulazi dužan "k´o Grčka"

DA FINANCIJSKA situacija u Hajduku nije bajna svjedoči odluka Arbitražne komisije HNS-a od 21. travnja kojom je odlučeno da Hajduk do 20. lipnja vrati dug bivšim igračima Hrvoju Vukoviću i Zvonimiru Deranji kojima ukupno duguje preko milijun kuna.

Splitska odvjetnica i predsjednička kandidatkinja Doris Košta rekla je kako njezini klijenti, nezadovoljni odlukom Arbitražne komisije, najavljuju žalbu UEFA-i preko koje će tražiti, Vuković 1.9 milijuna kuna te Deranja 1.1 milijuna kuna.

Novi list piše kako klub nije dužan samo Vukoviću i Deranji. Na popisu dužnika nalaze se i Srđan Andrić sa 1,6 milijuna kuna, Nino Bule potražuje 550 tisuća kuna, dok je Darko Miladin prije odlaska u Švicarsku od Hajduka potraživao 600 tisuća kuna. Sportske novosti pišu i o dugu od 700.000 kuna prema Almiru Turkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da u Hajduku razmišljaju o prodaji jednog od najboljih igrača Tomislava Bušića čija je trenutna transferska cijena milijun eura. Inače, Hajduku trenutno treba 6 milijuna kuna. 2.5 milijuna za isplatu dugovanja prvotimcima, te 3.5 milijuna za nabavu pojačanja.

"Budući da znam kako radi HNS, UEFA-i sam poslala dokumente iz kojih je vidljivo da postoje dospjele, a neizvršene obveze. Pa, neka ona to uskladi s dokumentima koje joj je poslao HNS, čiji bi rad mogao doći pod reviziju." - rekla je Košta za Večernji list.

"Ili će platiti dug, ili će UEFA ponovno donijeti odluku da klubovima s ovog područja zbog teške situacije progleda kroz prste oko financija." - zaključila je bivša Hajdukova odvjetnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara