Hamiltonu dva milijuna funti vrijedan auto za naslov!

OTKAD ga je prvi put kao 13-godišnjak ugledao u McLarenovu salonu u Surreyu, Lewis Hamilton zaljubio se u McLarenov rijetki model trkaćeg automobila LM.

"Ukoliko nam Lewis ove godine donese pojedinačni i timski naslov, LM je njegov",  izjavio je šef McLaren Mercedesa Ron Dennis dodavši u šali: "Srećom, do kraja sezone ima još dosta vremena pa ću kompaniji pokušati namiriti dug koji će nastati tim skupocjenim poklonom".

Atraktivni narančasti automobil jedan je od najraritetnijih trkaćih vozila na svijetu. Sve o njemu zna sam 23-godišnji Britanac.

 "LM je oduvijek bio moj najomiljeniji tip automobila. Sve otkad sam ga prvi put ugledao s 13 godina. Dogodilo se to tijekom posjeta McLarenovoj bazi u Wokingu. Zaljubio sam se u njega istog trena",  objasnio je Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvedeno je ukupno pet LM-a dosad. Kako regularan GTR tip vrhunskog automobila stoji oko milijun funti, realna cijena za LM najmanje je dvostruko viša.

Narančastu jurilicu koju bi mogao prisvojiti krajem godine u McLarenu su izradili za utrku 24 sata Le Mansa 1995. godine. Automobil ima supermoćan V12 motor koji omogućava ubrzanje od nule do 100 kilometara na sat za fascinantne dvije sekunde i 69 stotinki. Vozač u njemu zauzima neuobičajenu, središnju poziciju, s dva suvozačka mjesta sa svake strane.

Totalsport
Foto: Squarewheels

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara