Hellebaut: Nisam tražila da se Blanki zabrani nastup

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

OLIMPIJSKA pobjednica u skoku u vis Tia Hellebaut demantirala je da je od organizatora mitinga u Madridu zahtijevala da zabrane nastup svjetskoj prvakinji, našoj Blanki Vlašić.

Najbolja hrvatska sportašica trebala je u petak nastupiti na mitingu iz World Challenge serije u glavnom španjolskom gradu.

No, obitelj Vlašić je u utorak objavila kako su od organizatora mitinga dobili informaciju da Blanka ne smije skakati u Madridu jer je tako tražila povratnica atletici Tia Hellebaut.

Belgijanka je prije dvije godine, nakon što je osvojila olimpijsko zlato u Pekingu, objavila kraj karijere, a lani je rodila i kćer. No, početkom ove godine je potvrdila da se vraća atletici, a za prvi je nastup odabrala upravo miting u Madridu koji je bio u planu i hrvatskoj rekorderki. No, od dvoboja olimpijske i svjetske prvakinje neće biti ništa, a iz stožera Tije Hellebaut tvrde da oni nisu krivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijski De Standaard prenio je u srijedu Blankinu izjavu o cijelom slučaju, a u ime Hellebaut je donio reagiranje Gerta van Goolena, direktora tvrtke za sportski marketing koja vodi brigu o njezinoj karijeri.

"Tijin nastup u Madridu je davno potvrđen. Namjerno je odabrala taj miting jer se nalazi blizu kampa u kojem trenira, pa neće trebati daleko putovati", rekao je Van Goolen, ali sljedećom rečenicom je ipak dao naslutiti da njegova klijentica nije htjela Blanku u španjolskoj prijestolnici.

"Miting u Madridu nije iz najviše kategorije, pa je Tia smatrala da tamo neće biti vrhunskih visašica, a time ni previše pritiska na njezinim ramenima."

"Nije naš posao da odlučujemo kome bi trebalo dopustiti nastup. Tu odgovornost imaju organizatori mitinga. No, u svakom slučaju, staze ovih dviju atletičarki će se križati ove sezone. Na vrhunskim natjecanjima poput Europskog prvenstva u Barceloni ili mitinga Dijamantne lige u Bruxellesu će nastupiti obje", zaključio je Van Goolen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara