HAJDUK KONTRA HNS-A

HNS izdao priopćenje o Hajduku: "Razumijemo suze, i mi smo plakali"

HNS izdao priopćenje o Hajduku: "Razumijemo suze, i mi smo plakali"
Screenshot: Youtube

HRVATSKI nogometni savez oglasio se priopćenjem za medije u vezi s kontroverznom utakmicom finala kupa za pionire između Osijeka i Hajduka koju je slavonski sastav dobio 3:2.

Podsjetimo, Hajduk je utakmicu završio s dva igrača manje koje je isključio glavni sudac Ante Čuljak, a nakon toga su uslijedila negodovanja, pa je poslije susreta njegov pomoćnik čak i krenuo na jednog pionira Hajduka.

Splitski klub oglasio se priopćenjem da je pokraden, a preko tisuću torcidaša spektakularnom bakljadom dočekalo je Hajdukove klince te večeri na Poljudu, gdje su im došli dati podršku.

Index je bio prvi portal u posjedu ekskluzivnih snimki spornih trenutaka s utakmice. U Hajduku tvrde da je Čuljak bezrazložno isključio dva njihova igrača i tako gurnuo Osijek prema pokalu.

>>> Ekskluzivno: Sporne situacije zbog kojih je Hajduk opet krenuo u rat s HNS-om

 

HNS-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, između ostaloga i zbog velikih emocija koje izaziva. Kao što je lijepo pobjeđivati, tako je teško izgubiti. Razumljive su, stoga, suze mladih nogometaša Hajduka nakon poraza od Osijeka u finalu Kupa za pionire, kao što su bile razumljive i suze hrvatskih A reprezentativaca nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva. K tomu, svi koji smo roditelji posebno smo osjetljivi na svoju djecu te smo ponosni na njihove uspjehe.

Međutim, duboko vjerujemo da nije potrebno dizanje tenzija niti isticanje suđenja u prvi plan jer time ne činimo uslugu mladim nogometašima i nogometu općenito.

Hrvatski nogometni savez otvoren je svakom klubu da kroz demokratske forume Saveza daje svoje primjedbe odnosno prijedloge za poboljšanje bilo kojeg područja djelovanja HNS-a.

Aktualno rukovodstvo Saveza kontinuirano poziva na dijalog i komunikaciju kao jedini put za kvalitetan odnos te će na tomu i dalje inzistirati. Samo zajedničkim radom u interesu hrvatskog nogometa možemo i dalje postizati svjetske rezultate.

Činjenica da je HNS regionalni lider u projektu uvođenja VAR-a dovoljno svjedoči da je Savez posvećen napretku u tom segmentu svog djelovanja. Međutim, ne smatramo da je verbalni napad na bilo kojeg suca pojedinačno pravi put za napredak jer se time vrši strahovit pritisak na suce koji moraju biti neovisni, te se pritom u javnosti kreira loša slika o hrvatskom nogometu.

Vjerujemo da to vrijedi čak i u slučaju kada su odluke pogrešne jer svaki sudac griješi (i za to odgovara), a posebno u ovom slučaju gdje su neovisni stručnjaci potvrdili opravdanost sučevih odluka.

Hrvatski nogometni savez apsolutno je posvećen uspostavljanju dijaloga te dobronamjernom, konstruktivnom i kvalitetnom odnosu sa svakim klubom u Hrvatskoj. Istome se nadamo zauzvrat", stoji na službenim stranicama Saveza.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara