HNS uvodi VAR: "Prvo će biti na derbijima, a od 2019. na svim terenima"

HNS uvodi VAR: "Prvo će biti na derbijima, a od 2019. na svim terenima"
Foto: EPA

VIDEOTEHNOLOGIJA je suštinski zadovoljila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Generalno je mišljenje kako je njezina primjena i više negoli dobrodošla.

Hoće li i Hrvatski nogometni savez pribjeći videotehnologiji kako bi sljedeće natjecateljske sezone protekle u znaku pravde? Da, pita li se Marijana Kustića.

"Zatražili smo odobrenje Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Videotehnologiju ćemo testirati na dvije-tri utakmice jer je potrebna određena procedura. Mogu potvrditi da bi videotehnologija trebala biti spremna za proljetni dio predstojeće sezone. U početku će se videotehnologija primjenjivati jedino na derbijima, no od siječnja 2019. godine bit će prisutna na našim terenima", poručio je HNS-ov direktor za natjecanje i infrastrukturu za Dalmatinski portal.

"U cijeloj priči je vrlo bitna, možda i najbitnija, osoba koja delegira suce. I to što ćemo uvesti VAR dovoljno govori o tome koliko želimo eliminirati mogućnost previda. Ne zaboravimo da je upravo VAR doveo do jedanaesterca za Francusku u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Idemo u smjeru da pokušamo smanjiti mogućnost pogreške koliko god je moguće", zaključio je Marijan Kustić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara