FORMULA 1

Hoćemo li gledati F1 sezonu od samo 15 utrka?

Hoćemo li gledati F1 sezonu od samo 15 utrka?
Foto: EPA

MALO JE sportova koji su toliko snažno pogođeni pandemijom koronavirusa kao što je Formula 1. Ne samo da su prve dvije utrke u sezoni propuštene, već će nakon Australije i Bahreina biti propušteno još šest utrka, piše Give Me Sport.

Velike nagrade Vijetnama, Kine, Nizozemske, Španjolske, Monaka i Azerbejdžana odgođene su zbog epidemije koja ne jenjava, a čini se da se stvari uskoro neće poboljšati. Ako, ipak, dođe do pomaka, prva utrka u sezoni 2020. mogla bi biti u Kanadi, koja je trenutačno na rasporedu 14. lipnja.

Međutim, postoji velika mogućnost da i ova utrka neće početi, a FIA i Liberty Media morat će donijeti više odluka.

Usprkos aktualnoj krizi i činjenici da su do sada sve utrke otkazane, Chase Carey je uporan u tvrdnji da se sezona još uvijek može nastaviti, iako bi bila skraćena. Govoreći o sezoni 2020. i trenutačnoj pandemiji, Carey je rekao da se i dalje nada da bi sezona mogla imati od 15 do 18 utrka.

"Iako trenutačno nitko ne može znati kada će se točno situacija poboljšati, kada do toga dođe, mi ćemo biti spremni ponovno krenuti u utrke. Svi smo posvećeni tome da navijačima omogućimo da gledaju i prvenstvo 2020. godine.

"Shvaćamo da postoji velika šansa da dođe do novih odgoda, ali bez obzira na to, mi i naši partneri očekujemo da će sezona početi tijekom ljeta, s izmijenjenim kalendarom koji će sadržati između 15 i 18 utrka. Trenutačno nije moguće pružiti preciznije informacije o kalendaru zbog neizvjesne situacije u kojoj smo, ali očekujemo da ćemo sljedećeg mjeseca imati jasan uvid u situaciju u svakoj državi koja je domaćin neke od utrka", dodao je Carey.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara