BOKS

Hrgović dobio šansu za Tokio, ali ima veliki problem koji treba riješiti

Hrgović dobio šansu za Tokio, ali ima veliki problem koji treba riješiti
Foto: Pixsell

NAKON što je Filip Hrgović izrazio želju za dolaskom na hrvatsko prvenstvo kako bi osigurao status natjecatelja na kvalifikacijama za Olimpijske igre, Hrvatski boksački savez sada ga je uvrstio na popis kandidata za kvalifikacijske turnire.

Europske kvalifikacije održat će se u veljači, dok su svjetske na rasporedu u svibnju. Pravo izbora na koji od dva turnira želi ići imat će prvak Hrvatske. Prvenstvo će se održati za dva tjedna.

Problem za Hrgovića je što u ožujku treba imati profesionalni meč pa odlazak na europske kvalifikacije u veljači za njega nije izvediv. Tamo bi onda nastupio Milun, a dođe li do polufinala, plasirao bi se na Igre u Tokiju. Hrvatska ima pravo na samo jednog superteškaša na Olimpijskim igrama pa bi, uspije li se Milun plasirati, Hrgović izgubio svaku šansu.

“Ako se kvalificiram na europskim kvalifikacijama, nitko neće morati ići na svjetske, a to će se i dogoditi. Mislim da sam već na europskim igrama pokazao da se mogu nositi s velikim imenima, tako da sam sada još malo stasao i mogu se nositi sa svima. Spreman sam za svakog što se tiče kvalifikacijskog turnira. Ja sam na državnom, tko god dođe na državno, mora se boriti sa mnom, tako da me nitko neće izbjeći”, rekao je Milun u razgovoru za RTL.

Dorijan Čalić, izbornik hrvatske reprezentacije koji je na tom mjestu zamijenio kontroverznog Leonarda Pijetraja u istom prilogu je komentirao pozivnicu Hrgoviću.

“Stavili smo i Filipa Hrgovića, ako bude htio prisustvovati prvenstvu države. Milun bi onda išao na europske, a Hrgović na svjetske. Teško je pustiti nekog da ide na prve”, rekao je Čalić.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara