povjeda karijere filipa hrgovića

Hrgović: Očekivao sam težu borbu, ali eto, prejak sam

Hrgović: Očekivao sam težu borbu, ali eto, prejak sam
Foto: Guliver Image/Getty Images

FILIP HRGOVIĆ pobijedio je u dvoboju teške kategorije u Rijadu 37-godišnjeg američkog boksača Erica Molinu nokautom u trećoj rundi.

Hrgović se nametnuo od samog početka meča i 15 sekundi prije isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu, kojeg je spasio gong za istek runde. Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, no Amerikanac se potom vratio s nekoliko opasnih udaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći put na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe.  No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara i četvrti put Molinu, a sudac konačno prekida neravnopravnu borbu.   

Hrgoviću je ovo deseta pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, a Molina mu je dosad bio najozbiljniji protivnik s obzirom na to da se Amerikanac meksičkih korijena čak dvaput borio za titulu svjetskog prvaka.

''Sve je prošlo fenomenalno, deseta pobjeda moja na najvećoj pozornici. Joshua ga je završio u devetoj rundi, Wilder u nekoj, a ja u trećoj. Bio sam nervozan u drugoj rundi, primio sam par udaraca, dao sam mu nepotrebno da me par puta pogodi jer sam se uspavao, ali vidio sam da će pasti. Očekivao sam teži meč, mislio sam da ćemo dulje boksati, ali eto, prejak sam'', kazao je Hrgović nakon pobjede karijere.

Neki tvrde da se Hrgović koristio ilegalnim, nedopuštenim udarcima.

''Sudac je u ringu, da je bilo ilegalno, on bi me upozorio, Kao što sam rekao, to je rat i moraš koristiti sva oružja, to nisu ilegalni udarci, nego na granici dozvoljenog. Njegov je problem što okreće glavu, u svakom slučaju to su dozvoljeni udarci'', kazao je Hrgović pa je nastavio:

''Moj kut je jako zadovoljan s rezultatom, ponosni smo i sretni, vlada lijepa atmosfera u timu, svjesni smo da mogu i puno bolje. Tu pogotovo mislim na drugu rundu u kojoj sam mu dozvolio nekoliko udaraca. On je bio spreman da ide na pod i u prvoj rundi, radit ćemo na tome da ovakve situacije završim i prije nego sada.''

Je li sad na razini najboljih teškaša svijeta?

''Mislim da sam sada na novoj razini, napredujem u svakom smislu, sve više se osjećam superiorno u ringu pored bilo koga da stanem. Osjećam se kao da imam kontrolu, kao da mi nitko ništa može. Molina je čovjek koji je vidno uzdrmao Wildera, mene je nekoliko puta pogodio, nisam se ni pomaknuo. Završio sam ga najbrže od svih šampiona koji su boksali s njim. Ja mogu još puno bolje, pravi Filip Hrgović će tek doći.''

Planovi za dalje?

''Bilo je nekih priča da će moj sljedeći meč biti u veljači sljedeće godine, ali ne znam što je s tim. I dalje imam veliku želju predstavljati Hrvatsku na OI-ju, bez obzira na sankcije kojima se maše od strane WBC-a i ostalih organizatora.''

Josha ili Ruiz?

''Joshua mi je jako drag, Ruiz isto, ali tradicija je tradicija, moram ići proslaviti u McDonalsu.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara