"Hrvatska je odradila glamurozan nastup"

NJEMAČKI mediji nemaju ništa osim hvale za današnji suvereni nastup hrvatske rukometne reprezentacije, koja je pomela pod Južnom Korejom, protivnikom koji je jučer strahovito namučio Ruse. Inače kritični Nijemci ne nalaze niti jednu zamjerku "paklenima".

"Hrvatska je kao prva momčad grupe F prošla u drugi krug natjecanja s glamuroznom pobjedom. Prvaci iz 2003. pokazali su da s pravom love drugi naslov svjetskog prvaka, kad su danas suvereno pobijedili Južnu Koreju. Koreanci, koji su jučer u zadnjim trenucima izgubili pobjedu protiv Rusa, nisu imali nikakve šanse protiv Hrvata.", kaže nacionalni ARD.

Sama analiza utakmice svugdje je ista, pa ćemo vam prenijeti sukus toga s internet stranice ZDF-a.

"Hrvatska je od samog početka utakmice u Porsche-Areni, pred 5900 navijača nabila strahovit tempo. Fascinirajuće kombinacije i potpuna koncentracija od samog su početka pokazali Koreancima da nemaju šanse. Hrvatima, koje je na spektakularne načine razigravao Ivano Balić uspjevalo je gotovo sve, dok je Azijate, kojima je nestajalo zraka, pratio peh, ali nisu se baš ni pokazali."

Ne izostaje pohvla ni visokoj razini profesionalnosti koju su pokazali hrvatski rukometaši.

"Unatoč sigurnom vodstvu Hrvatska ni u drugom poluvremenu nije popuštala. Čak ni raznolike zamjene koje je uvodio trener Lino Červar nisu smetale ritmu igre. Dvostruki olimpijski pobjednici igrali su kao navijeni i zasluženo pobijedili ovako visoko.", dodaje ARD.

Dakle, i njemački mediji ponavljaju ono što je sasvim vidljivo iz dosadašnjeg tijeka natjecanja - da je Hrvatska svojim dosadašnjim igrama definitivno pokazala da je glavni favorit za osvajanje naslova svjetskog prvaka. 

J.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara