Hrvatska policija identificirala bakljaše, krenula uhićenja

Hrvatska policija identificirala bakljaše, krenula uhićenja

Foto: Hina

ZA SADA još nema službenih podataka o broju uhićenih osoba nakon izgreda na jučerašnjoj utakmici Češke i Hrvatske u St. Etienneu, no francuska policija krenula je na posao. Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije, potvrdio je da hrvatska policija na terenu u Francuskoj identificirala pojedine izgrednike sa stadiona te informacije proslijedila francuskim kolegama. Neki od izgrednika su uhićeni, a za ostalima se traga. 

Hrvatska policija nema ovlasti uhićenja, no tim se poslom bave Francuzi. 

Borovec je također kazao da će podaci o onima koji su sudjelovali u neredima biti dostavljeni svim graničnim prijelazima.

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković nakon utakmice je kazao kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice. Dio navijača koji su sudjelovali u neredima odmah se razbježao, a njihov identitet pokušat će se utvrditi putem video materijala. 

Policiji su jučer dostavljeni brojni materijali, snimke i fotografije s društvenih mreža vezanih uz događaje na stadionu u St. Etienneu, dodao je Borovec. 

Index je jutros pokušao doznati detaljnije informacije i od veleposlanstva u Parizu te od MVPEI, no odgovora još nema. Relevantni francuski mediji ne kalkuliraju s neslužbenim podacima, no društvenim mrežama šire se neprovjerene informacije o 29 uhićenih. Potvrde za to još nema. 

HNS iza 15:30 održat će izvanrednu press konferenciju u hrvatskom kampu u Francuskoj. Uefa je u međuvremenu osim sankcija za prekid utakmice pirotehnikom najavila i kazne HNS-u zbog rasističkih izgreda navijača. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara