Hrvatska - Turska u Mostaru: Navijači najavili nerede, policija neviđene mjere osiguranja

Hrvatska - Turska u Mostaru: Navijači najavili nerede, policija neviđene mjere osiguranja

Foto: Miro Škobić / Cropix

ŽDRIJEB dodatnih kvalifikacija za Euro donio je Hrvatskoj priliku za osvetu Turcima, a Mostarcima nekoliko dana ratnog stanja, između 11. i 15. studenog.

Podijeljeni grad na Neretvi još uvijek pamti nerede iz lipnja 2008., kada su se naša i reprezentacija Turske susrele u onom nesretnom četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvati iz Bosne i Hercegovine, velika većina njih, navija za Hrvatsku i ne doživljavaju BiH reprezentaciju kao svoju, a u nedostatku Zmajeva na velikim natjecanjima stanovnici istočnog (islamskog dijela grada) pobratimili su se s Turcima i zdušno slavili ispadanje Hrvatske, koje je osim u Mostaru bučno pozdravljeno i u Sarajevu, Zenici...

U ekscesima je tada samo u Mostaru ozlijeđeno 16 policajaca, a snage sigurnosti i ovog će puta biti u punoj pripravnosti, barem ako je suditi prema najavama koje stižu s navijačkih foruma, a koje su se često puta obistinile.

Policijski sastanci već su održani, a prema nekim procjenama red i mir u Mostaru će u vrijeme odigravanja utakmica play-offa osiguravati i do 1000 policajaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara