Hrvatska zaslužuje "nešto" zasluga?!

IAKO se poznavajući engleski mentalitet tako nešto činilo potpuno nemogućim pa čak i apsurdnim, napokon se barem jedan otočki novinar sjetio da bi razlozi poraza engleskih mezimaca mogli biti u činjenici da je Hrvatska jednostavno bolja nogometna reprezentacija koja ih je boljim nogometom i boljom igrom pobijedila u njihovom hramu nogometa i lišila ih odlaska na Euro.

Nakon jučerašnjeg dana u kojem je smijenjen izbornik McClaren, a razlozi poraza pronalaženi u krivoj taktici, ozlijeđenim igračima i sramotnom terenu na kojem se nije moglo igrati (jedino sudac nije okrivljen), a vrlo malo novinskih redova posvetilo našim znalcima, netko se napokon sjetio analizirati igru, brojke i kvalitetu hrvatskih nogometaša koji su, ne smijemo biti skromni, istinski održali lekciju zemlji koja se voli nazivati domovinom ove igre.

"Hrvatska zaslužuje nešto zasluga"

Pa tako novinar Telehrapha u članku pod naslovom "Hrvatska zaslužuje nešto zasluga" ( ipak je naravno morao napisati "nešto", a ne sve), pokušava u pola novinske kartice realnije sagledati zašto će Englezi sljedeće ljeto Euro morati pratiti na televizorima i navijati za neku drugu reprezentaciju, možda čak i Hrvatsku.

"Prvo je bilo vrijeme, onda je bio loš teren, onda je bio izostanak Rooneya, Terryja i Owena. Sve same izlike izbornika McClarena. Još mi je manje razumljivo zašto se ovaj poraz i pobjeda Hrvatske naziva jednom od najvećih blamaža u povijesti engleskog nogometa?", pita se autor teksta i nastavlja:

"Hrvatska je došla na Wembley rangirana kao 10. reprezentacija svijeta i to jedno mjesto bolje od naše reprezentacije. Hrvati su bili treći 1998. godine na Svjetskom prvenstvu i kvalificirali su se na dva posljednja velika natjecanja s odličnom statistikom koja bilježi da su u 18 odigranih utakmica pobijedili 12 puta, igrali neodlučeno 6, a nisu izgubili niti jednom", analizirao je hrvatske brojke novinar da bi na kraju zaključio:

"Možda Englezi nisu objektivni i koriste se patetikom, ali smatram da nitko ne smije omalovažavati Hrvatsku i njezinu zasluženu pobjedu nazvati poniženjem."

Točno tako gospodo Englezi, niste vi toliko loši koliko je Bilićeva momčad kvalitetna, moćna i sposobna za najveće moguće domete što će, nadajmo se, i dokazati sljedeće ljeto. Hrvatska ne zaslužuje "nešto" zasluga, već zaslužuje većinu zasluga za to što smo vas pobijedili u vašem dvorištu i oteli vam odlazak na Euro.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara