Hrvatski tehničari i engleske bezglave kokoši

I DAILY MAIL je, baš kao i Reuters, nastup Hrvatske na Wembleyju usporedio s proslavljenom mađarskom "lakom konjicom" dodajući da je Hrvatska lako mogla zabiti šest ili sedam golova.

"Odjednom su današnji engleski reprezentativci shvatili što su im govorili ljudi s dugim pamćenjem, što su im govorili o studenom 1953. kad su Ferenc Puskas i njegovi Mađari došli na Wembley i igrali nogomet s takvom umjetnošću dodira i crtom genijalnosti dotad neviđenom u kolijevci nogometa. To je bilo na starom Wembleyju. U srijedu navečer je Hrvatska obasjala novi Wembley predstavivši nogomet s takvom tehnikom da su Englezi još jednom izgledali kao Ludditi, britanski tekstilni obrtnici iz 19. stoljeća, zarobljeni u mračnoj rupi indsutrijske revolucije", piše Jeff Powell u Daily Mailu.

Autor pritom dodaje da je sreća, sad već bivšeg engleskog izbornika, Stevea McClarena što visina poraza ovaj put nije bila tako razorna za Englesku kao tada.

"Mađarska je pobijedila sa 6:3. Hrvati su slavili sa 3:2, ali su lako mogli zabiti šest ili sedam",  ističe Daily Mail i dodaje:

"Usporedbe u kvaliteti su identične. I sad je, baš kao i tada, bila vidljiva razlika, taj golemi zijevajući bezdan u tehničkoj vještini Hrvata prema Englezima i jednako sramotna razlika između sofisticirane europske inteligencije i tipične kronične propasti engleske edukacije. Budimo iskreni, koga biste više voljeli da je te srijede igrao za naš nacionalni ponos: hrvatske tehničare ili engleske bezglave kokoši?",  zaključuje Daily Mail.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara