Hrvatski "mercato": Olić i Srna najvrjedniji

USUSRET derbiju Dinama i Hajduka, Sportske novosti napravile su analizu vrijednosti naših nogometaša, pri čemu su im pomogli hrvatski manageri. Došli su do zaključka kako Olić i Srna vrijede između 3 i 5 milijuna eura.

Nerealno visoke cijene nekih naših nogometaša problem su europskim klubovima, ali i činjenica što nisu iz Europske unije. No, zarada je našima najbitnija, pa se cijene neće spuštati, a to ne dozvoljavaju niti manageri, koji žele vrijedne provizije.

Pronalaženje angažmana je teško, pogotovo ako se cilja dobiti cifre koju dobijaju europski nogometaši.

Tako, npr., najbolji hrvatski vratar Stipe Pletikosa dobiva samo pohvale. Navodno je na meti mnogih europskih klubova, ali pravih ponuda nema. Možda je razlog i u cijeni, otprilike 3 milijuna eura.

Dinamov napadač, Ivica Olić možda se malo precijenio. Manageri procjenjuju kako vrijedi oko 4 milijuna eura, što je najviše u Hrvatskoj. No, kada je imao ponude izvana Olić je mislio kako bi mogao prestići Balabanov transfer od 8 milijuna eura, pa je ostao "doma".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na "uspjeh" nekih naših skupo prodanih igrača (Bišćan, Balaban, S. Marić, Cvitanović) vjerojatno su i "opečeni" manageri jakih europskih klubova promijenili mišljenje te prije dovođenja ipak gledaju na cijenu.

Marko Naletilić, Predrag Rački, Ivan Cvjetković i Zlatko Vujović zaključili su kako je transfer od 3 milijuna eura kod nas pravi pothvat.

Naletilić smatra kako je trenutno najbolji u Hrvatskoj Miki Rapaić, no on teško da može realizirati veliki transfer jer je u tridesetima.

Iza njega, smatra, Olić i Srna su najbliži realizaciji nekog par-milijunskog transfera. Iako će možda vodstvo njihovih klubova, kako su cifre od 4 milijuna za Olića i 3 milijuna za Srnu premale, Naletilić smatra kako je to realnost.

Stanje u hrvatskom nogometu još je uvijek bolje nego u ostalim sportovima, pa preostaje jedino da se igrači potrude dostojno prezentirati hrvatski nogomet i kada odu u inozemne klubove.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara