koronavirus i sport

Sportaš gestom oduševio Hrvatsku: Ovo je rat, a svi samo pričaju

Sportaš gestom oduševio Hrvatsku: Ovo je rat, a svi samo pričaju
Foto: Privatna arhiva obitelji Babić

ALEN BABIĆ, 29-godišnji hrvatski reprezentativac u boksu, kao prvi sportaš stavio se u službu Crvenom križu.

Deseci sportaša poslali su videoporuke podrške bolesnim i unesrećenima, ali samo se ovaj hrabri Rovinjanin javio i od nadležnih organa usred pandemije koronavirusa i nakon snažnog potresa koji je pogodio Zagreb zatražio da mu daju bilo koji posao, samo da bude koristan i da pomogne onima koji vape za pomoći.

''Ma, nije me briga što će mi dati da radim. Sve može. Ako treba prenositi kamenje, može i to. Sportaš sam, u naponu sam snage, ako neću pomoći ja, a tko će onda? Vidim da svi puno pričaju i nešto obećavaju. Od toga nema ništa. Treba krenuti u akciju i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ljudima su hrana i lijekovi neophodni i zato sam se prijavio. Shvatite, ovo je rat'', kazao nam je Babić.

Hrvatski boksač rekao nam je da mu je sestra dala ideju da krene u akciju.

''Znam da nikome nije lako biti u izolaciji, ali meni kao sportašu koji je svaki dan više puta trenirao, meni je ovo stanje neizdrživo. Ludio sam kod kuće. Trenirao sam kod kuće, ali nije to to. Nisam znao što bih sa sobom, a onda mi je sestra Elena predložila da se javim Crvenom križu. To me spasilo'', kaže nam Babić, kojem sestra i mama proizvode i zaštitne maske.

''Plan je bio napraviti tisuću komada. Mama odlično šije, ali shvatili smo da nije baš to tako lako. Ipak, nećemo odustati'', kaže nam Babić  i otkriva da je njegov čin potaknuo mnoge da krenu njegovim putem.

''Kad se pročulo da sam se prijavio, mnogi su me nazvali i rekli mi da će isto napraviti i oni. Upravo je to bio osnovni cilj mog postupka. Da svi oni koji mogu pomoći, zaista i pomognu. Da ih potaknem da u ovim vremenima pokažu svoju ljudskost'', za kraj će junak iz Rovinja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara