"Hajduk je pred bankrotom, Kerum sve zna i ništa ne poduzima!"

"Hajduk je pred bankrotom, Kerum sve zna i ništa ne poduzima!"

Foto: Cropix / Joško Ponoš

SPLITSKI HSP upozorio je danas na nezavidnu situaciju u klubu Hajduk. Kerum ih je već popljuvao da im ne treba financijsko izvješće koje ne znaju čitati, no HSP-ovci su dali truda i uspjeli ono što je Kerum mislio da je nemoguće. Izvješće su pročitali i došli do šokantnog zaključka.

> Balakov: Lučko je ključna utakmica

Hajduku potpisana smrtna presuda

"Hajduku je potpisana smrtna presuda, samo što se to još ne zna. Stečaj je na vratima kluba, Hajduk ima minus od 164 milijuna kuna!", ustvrdili su HSP-ovci Luka Roguljić i Hrvoje Tomasović.

Pregledom izvješća konstatirali su da već prikazanom minusu od poslovanja u 2010. godini od 50 milijuna kuna, treba pribrojiti i preneseni gubitak iz 2009. od 42 milijuna kuna, 50 milijuna kuna kratkoročnih obaveza prema dobavljačima te 21 milijun kuna koje potražuju bivši igrači temeljem pravomoćnih presuda.   

Hvala i doviđenja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik Kerum i njegovi suradnici cijelo vrijeme su znali za katastrofalno stanje u klubu i nisu ništa poduzeli. Navijači su imali plemenit cilj da pomognu kroz udrugu Naš Hajduk, ali i oni su prevareni. Kako novi Nadzorni odbor može upravljati klubom koji ima 164 milijuna kuna minusa?", zapitao se Tomasović.

Evo kako on vidi situaciju.

"Ne želimo da se navijači uvode u prljave šporke rabote gradske uprave koja želi navijačima predati klub sa 164 milijuna duga. Onda će se smanjiti temeljna vrijednost kapitala i Hajduk dovesti u stečaj. Ili će u bankrot ili će ga netko kupiti. Ako ga netko kupi po toj jeftinoj cijeni, onda udruga Naš Hajduk neće više biti bitna. Novi vlasnik će na Skupštini dignuti ruke, smijenit će Nadzorni odbor i reći im: "Hvala i doviđenja", strahuje Tomasović.

Optužio je Upravu Hajduka da želi sve staviti pod tepih, dok Kerum krije orgomne dugove koji se ne mogu podmiriti ni prodajom svih igrača.

Operacija Hajduk poslije izbora

Tomasović drži da će sve odvijati iza izbora nakon što Kerum uđe u Sabor. "Sada ne želi o tome razgovarati. Najmanje bi mu u ovo predizborno vrijeme odgovaralo da se polemizira o katastrofi u Hajduku za koju je najviše on odgovoran", kaže Tomasović.

Strahuje za budućnost kluba s Poljuda, jer po Zakonu o športu ponuda za preuzimanje ne mora biti javna. "Sve će obaviti iza zatvorenih vrata, a navijači će se dovesti pred svršen čin", zabrinut je šef splitskog HSP-a. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara