HTV pao na prvom ispitu: Boysi u eteru uzvikivali "Ubij Srbina"

HTV pao na prvom ispitu: Boysi u eteru uzvikivali "Ubij Srbina"

Tekst: S.T.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

NA DRUGOM programu HTV-a ponovo se se mogli čuti povici "Ubij Srbina" i "O, Hrvatska, o Hrvatska, nezavisna država" iako su na Prisavlju rekli da će se isključit ton tijekom neprimjerenog skandiranja.

Huškački povici stizali su od navijača Dinama na utakmici sa Zagrebom u Kranjčevićevoj, očito potaknuti medijskim natpisima nakon utakmice mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije u Varaždinu. Tada su se čuli povici "Ubij Srbina" što su osudili i zastupnici u Saboru poput Ivana Čehoka, Vladimira Šeksa i Damira Kajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljstvo HTV-a je upozorilo novinare, urednike sportskih i drugih programa da se u takvim slučajevima treba reagirati pravodobno i nedvosmisleno. "Obvezuju se ekipe HRT-a koje realiziraju prijenose da tehnički osiguraju isključivanje neprimjerenog tona i da vode računa o tome da se izgrednici ne pojavljuju na ekranu, što je i europska praksa".

Treba i napomenuti da HTV u skladu s naputkom tijekom utakmice Zagreba i Dinama na ekranima nije prikazao bakljadu na tribinama.

I novinar Ivica Blažičko je u današnjem Dnevniku tijekom monologa punog patetike zavapio Karamarku i Šimonoviću "spasite nas od idota", ali manje od sat vremena nakon toga na programu HTV-a smo čuli neprimjereno skandiranje.

Osim pokliča "Ubij Srbina" i "O Hrvatska, o Hrvatska, nezavisna država" Bad Blue Boysi su iskazali i svoje plagijatske sposobnosti. "Viju se naše zastave i naši šalovi, Torcida je uz tebe znaj, nikad nećeš ostat sam...", pjesma koju Torcida pjeva već godinama i večeras je, kao i na nekim proteklim utakmicama ušla u repertoar "zločestih plavih dečkiju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara