I METLIČIĆ KAŽE - ON MORA IGRATI! Ruši protivnike, studira i govori četiri strana jezika

I METLIČIĆ KAŽE - ON MORA IGRATI! Ruši protivnike, studira i govori četiri strana jezika

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"SVAKA čast Karačiću i Cindriću, ali nama će protiv jakih reprezentacija trebati šut izvana. Mamić i Mandalinić moraju igrati", rekao nam je još nakon prve utakmice na Euru Petar Metličić, jedan od najboljih šutera u povijesti reprezentacije.

Mogućnosti Marka Mamića upoznali smo kada je s devet golova (osam u poluvremenu) izbacio Španjolsku sa SP-a u Francuskoj i uveo Hrvatsku u polufinale. Prelomio je utakmicu protiv Islanda u Splitu, bio je igrač utakmice protiv Bjelorusije. Dojam je da šuteri trebaju igrati još više...

"Turnir je težak, ne možemo s jednim stilom igre, slažem se s Perom. Nema puno prostora za skrivanje, imali smo najtežu grupu, a sada igramo protiv dvije najteže ekipe svijeta. Sada ćemo vidjeti koliko možemo. Smatram da protiv Hrvatske nitko ne smije biti favorit u Zagrebu. Domaćini smo, moramo to pokazati i o tome smo puno razgovarali s izbornikom", priča nam Mamić uoči najvažnije utakmice koju će dosad odigrati s reprezentacijom Hrvatske.

"I nakon Bjelorusije smo vidjeli što moramo popraviti u obrani i u napadu. Svaka utakmica je važna, ovo je strašno jak turnir."

23-godišnji Mamić imao je neobičan rukometni put. Izrazito tih mladić iz male Garešnice dobio je s 18 godina ponudu Zagreba, ali se odlučio krenuti drugim putem, preko Švicarske i Kadetten Schaffhausena, do hrvatske reprezentacije.

"Dolazim iz malog grada, mogućnosti su manje, ali kada nešto voliš, nema ali..."

Sve je više zanimljivih priča i igrača koji do reprezentacije nisu došli preko Zagreba, što je standardni put. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja, Karačić, Cindrić... Ima nas. Odlučio sam ići drugim putem, nisam požalio. Možda je neobično, ali tako je ispalo."

Ispalo je dobro: Marko danas igra za Kielce, priča četiri strana jezika i paralelno studira sportski menadžment.

"Prvu godinu riješio sam u roku, trenutno ne stignem ništa, ali riješit ću, slušam predavanja preko Skypea. Jakov Gojun iz reprezentacije također studira pri kineziologiji."

Kao dijete, Marko je trenirao usporedno rukomet i nogomet.

"Prolazio bih pokraj dvorane kada bih se vraćao s nogometa, gledao sam. Ulazio bih kod brata koji je trenirao rukomet. Prijelomna je bila 2003. godina, kada smo osvojili zlato u rukometu. To je mnoge osvojilo i privuklo rukometu."

Danas igrači koji su 2003. napravili čudo i pokorili svijet, poput Pere Metličića, u Mamiću vide igrača bez kojeg se to ne može ponoviti. 

Mamić je natjerao Split da mu skandira i čeka priliku da to ponovi u Zagrebu. 

"U Splitu je bilo fantastično. Nevjerojatni su, publika razumije rukomet. Znamo da će naši navijači doći i u ključnim utakmicama koje slijede i biti naš ključni igrač."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara