Ibrahimović: Ostavite Mourinha na miru i u Manchesteru

Ibrahimović: Ostavite Mourinha na miru i u Manchesteru
Foto: Getty Images

JOSE MOURINHO tjednima unatrag na meti je žestokih, nepoštednih kritika. 

"The Not So-Special One", najčešća je konstatacija kojom kritičarska struja opisuje lik i djelo aktualnog trenera Manchester Uniteda.

Zlatan Ibrahimović posebnom je vrpcom vezan za kontroverznog Portugalca. Svojevremenom izjavom kako je "spreman i umrijeti" za Josea Mourinha, Šveđanin je ponovno medijski osvijestio Mourinhovu važnost.

"Jose radi dobar posao. Dobar si koliko je dobra tvoja momčad. Trenutačni rezultati ne idu u korist Manchester Uniteda, ali popravit će se jer su i negativni rezultati dio nogometa. Kao što je i Jose rekao, ima više osvojenih Premier liga negoli svi treneri zajedno", istaknuo je Zlatan Ibrahimović u intervjuu za Sky Sports.

Bez imalo skromnosti, otkrio je i suštinu razloga zbog kojeg je Mourinho vrlo često u medijskom središtu s negativnim kontekstom. Sebe je usporedio s Portugalcem s kojim je još nedavno, prije odlaska u Los Angeles Galaxy, surađivao u Manchester Unitedu.

"Naravno da smo nas dvojica uvijek krivi za sve. Kada nam ne ide dobro, obojica smo češće kritizirani u odnosu na druge. Ostali se ne žele nikome zamjeriti i zato ih ni mediji ne napadaju. Međutim, Jose i ja smo drugačije ličnosti. Mi smo to što jesmo i vjerujemo u ono što radimo. Neke kritike shvaćamo osobno jer je temeljene na ljubomori, ali sve kritike dio su jednog začaranog kruga", rekao je Šveđanin i javno podržao bivšeg trenera.

"Mourinho treba nastaviti biti ono što u suštini i jest. Treba se nastaviti boriti za vrijednosti koje zagovara. U Manchesteru je jer je uspješan, zato što sve radi na svoj način i zato što se ne mijenja kako bi ga netko tapkao po ramenu. Takav sam i ja. Neću se mijenjati ni zbog koga. Svi danas u nogometu misle da su idealni, a ustvari su oni glavni problem."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara