KORONAVIRUS U SPORTU

Istrčao maraton na balkonu u samoizolaciji

Istrčao maraton na balkonu u samoizolaciji
Foto: Facebook / Elisha Nochomovitz

FRANCUZ Elisha Nochomovitz uspio je u doba pandemije koronavirusa istrčati maraton i to na nesvakidašnji način, na balkonu svoga stana.

Nochomovitz je pretrčao maratonsku normu od 42 kilometra tako što je neprekidno trčao na sedam metara dugačkom balkonu u svom stanu u Toulouseu.

"Ovo sam sve shvatio kao mentalni, više nego tjelesni izazov, ali i komičan u ovoj ludoj situaciji", rekao je Nochomovitz.

Poput sportaša koji su trčali u svojim stanovima u Wuhanu i biciklista koji su uspijevali trenirati zatvoreni u hotelske sobe u Abu Dhabiju, Nochomovitz, koji živi u predgrađu Toulousea, želio je pokazati da je moguće ostati u formi usprkos mjerama izolacije koje se provode širom svijeta.

Također je želio popraviti raspoloženje. "To je nešto poput pokretanja pomalo blesavog izazova koji sa sobom nosi i humor, kako bismo trenutnu situaciju doživljavali manje dramatično", kaže.

Za ovaj pothvat trebalo mu je šest sati i 48 minuta, a njegovu priču objavio je ugledni britanski Guardian.

Dodaje i da se brinuo hoće li se susjedi žaliti zbog "cupkanja" s gornjeg kata, ali to se nije dogodilo.

U Francuskoj nije zabranjeno trčati vani, ali ovaj sportaš smatra da to nije pametno.

"Ako svi pomisle da trebaju trčati i svi to i rade, svi ćemo biti vani i to neće pomoći nikome, a poruka da se ostane u kući neće imati nikakav utjecaj", kaže Nochomovitz.

V.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara