Ivanišević brani "divljaka" Kyrgiosa: "Reket je moj i razbit ću ga ako želim''

Ivanišević brani "divljaka" Kyrgiosa: "Reket je moj i razbit ću ga ako želim''
Foto: Guliver Image/Getty Images

GORAN IVANIŠEVIĆ dao je opširan i zanimljiv intervju za francuski ''We love tennis'' u kojem je dosta pričao o ''lošim momcima'' svjetskog tenisa i uglavnom branio kontroverznog Australca Nicka Kyrgiosa.

Ivanišević je odbio da se ekscentrične tenisače kakav je bio i on naziva ''lošim momcima'' i inzistira da se radi o igračima s jakim karakterima. Kazao je kako baš oni pomažu da tenis ne postane monoton i dosadan.

''Ne sviđa mi se termin ‘loši momci’. Više volim reći da su to igrači s jakim karakterom. Potrebni su nam različiti ljudi. Tenis je individualni sport i lako može postati dosadan, posebno danas kad je sve postalo slično, podloge, stil igre i slično. Danas jako malo igrača ide na mrežu tako da su neobični momci sjajni za svjetski tenis'', rekao je Goran pa kazao par rečenica o čudnom Australcu:

''Nick je poseban, dobar je za tenis. Ono što mi smeta je to što ima talent za biti broj jedan, a ne koristi ga. Kad ga gledate, ne znate što će sljedeće napraviti, potpuno je nepredvidiv. U stanju je odigrati tri luda gema i onda ga nema nigdje. Strah me i pomisliti kakvu bi karijeru imao da je bio samo malo ozbiljniji. Mnogi me pitaju želim li biti njegov trener. Ne znam što bih rekao. Autoritet kod Nicka ne prolazi, ne znam što bih mu rekao. Jedino je rješenje da on bude trener sam sebi.''

Kyrgios je poznat i po servisu ispod ruke, a mnogi smatraju da to nije korektno.

''U moje vrijeme tako nešto nismo ni pokušavali jer su igrači bili dublje u terenu. Gledam ove danas, barem su metar iza osnovne linije. Nekad dok gledam meč preko TV ni ne vidim onog što vraća servis. Mnogi kažu da je takav servis izraz nepoštovanja prema protivniku. Zašto? Ako je dozvoljen, onda ga imate pravo koristiti'', kaže Goran.

Ipak, Ivanišević zamjera Australcu napade na Nadala i Đokovića.

''To mi se ne sviđa, to je već previše. Svi oni su cijelu godinu na terenu i mislim da ne bi smio javno napadati kolege. To nije u redu. Možete favorizirati nekoga, ali to se ne radi javno. Također, ne sviđa mi se kako slavi pobjede. Tu ga ne podržavam. Ako pobijediš nekog koga ne voliš, osmjehni mu se, rukuj se i to je dovoljno. Ne pričaj svašta medijima, to je totalno nepotrebno. Nikad u karijeri nisam kritizirao protivnike. To je pravilo u tenisu'', dodao je Ivanišević.

Ivanišević je bio poznat po lomljenju reketa.

''Lomio sam rekete, da, jesam, ali to je sve. Nikad nisam mogao shvatiti da se igrače kažnjava jer su slomili reket. Reket je moj i ako želim, razbit ću ga. Uzet ću drugi iz torbe i idemo dalje. Ne vidim što je neobično u tome.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara