Ivica Kostelić bez druge vožnje veleslaloma u Beaver Creeku

Foto: AFP

IVICA KOSTELIĆ branitelj naslova pobjednika u Svjetskom kupu, nije uspio izboriti drugu veleslalomsku vožnju ove nedjelje, na utrci Svjetskog kupa u američkom Beaver Creeku.

Kostelić je za najboljim u prvoj vožnji, Amerikancem Tedom Ligetyjem, zakasnio dvije sekunde i 37 stotinki, a to ga je pozicioniralo tek na 39. mjesto. Do druge vožnje ga je dijelilo točno trideset stotinki, koliko je zaostao za tridesetim mjestom. Nastavak je to neuvjerljivih nastupa Ivice u sezoni kada brani naslov najboljeg svjetskog skijaša, no još uvijek čeka na svoj premijerni nastup u najjačoj disciplini, u slalomu.

Recimo da je novi loš rezultat upisao i Natko Zrnčić-Dim. Sa zaostatkom od četiri sekunde i pet stotinki se plasirao na 51. mjesto, a samo tri pozicije bolji od njega je bio Bode Miller, Amerikanac koji je slavio u Beaver Creeku u spustu.

Na najboljoj, prvoj poziciji, drugu vožnju čeka Ted Ligety, skijaš koji već godinama dominira u ovoj disciplini. Ispred Austrijanca Hirschera ima 21 stotinku prednosti, a ima i 37 stotinki bolje vrijeme od trećeg Norvežanina Haugena.

Svjetski kup, veleslalom u Beaver Creeku (prva vožnja):

1. Ted Ligety (SAD) 1:18.53

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.21

3. Leif Kristian Haugen (Nor) +0.37

4. Benjamin Raich (Aut) +0.53

5. Fritz Dopfer (Njem) +0.59

...

39. Ivica Kostelić (Hrv) +2.37

...

51. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +4.05

...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara