TRANSFERI

Ivica Vrdoljak: Hajduk se u transferima ponaša kao Dinamo. Misle da su veliki klub

Ivica Vrdoljak: Hajduk se u transferima ponaša kao Dinamo. Misle da su veliki klub
Luka Stanzl/PIXSELL/Screenshot

JOSIP JURANOVIĆ novi je igrač varšavske Legije i prema prvim informacijama Hajduk je na njemu trebao zaraditi 700 tisuća eura uz deset posto od njegovog sljedećeg transfera.

Međutim, Hajdukova zarada mogla bi biti nešto manja ako je za vjerovati Ivici Vrdoljaku, bivšem kapetanu Legije, koji je ujedno i suradnik Adriana Aliaja (iz agencije Soccer 11 čiji je štićenik do prije dva mjeseca bio i Juranović).

> Hajduk odgovorio Vrdoljaku: Ne bavimo se imaginarnim transferima

U razgovoru za poljski portal Weszlo.com odgovorio je na pitanje što se to promijenilo da je Juranović stigao u Legiju.

"Hajduk je pristao pustiti ga za relativno mali iznos od oko 400 tisuća eura. Kad smo ga mi zastupali, za njega se jako zanimala turska Kasimpasa, a Hajduk je prije dva mjeseca tražio milijun eura. Inicijalno se radilo o iznosu od milijun i pol eura, ali potom je klub smanjio svoje zahtjeve. Nismo mogli pronaći kupca koji bi to ispunio. Da je Hajduk imao iste zahtjeve, onda Josip ne bi došao u Poljsku. Za klubove koji mogu platiti takvu odštetu, Juranović nije zanimljiv igrač. S druge strane, oni kojima je bio zanimljiv nisu bili u mogućnosti ispuniti Hajdukove zahtjeve. Hajduk je u najlošijoj situaciji posljednjih godina i vjerojatno su zbog toga odlučili da je bolje nešto zaraditi nego ostati bez ikakve zarade", rekao je Vrdoljak pa otkrio je li Juranović bio blizu transfera dok ga je zastupala Vrdoljakova agencija.

"Iskreno, nije bio blizu. Najbliže je bio Ludogorecu koji je svojevremeno nudio 1,5 milijuna eura, ali Hajduk je tražio milijun više. Bliže je bio Kasimpasi koja je htjela platiti 700-800 tisuća eura. Danas su Turci doznali da Josip ide u Legiju i bili su iznenađeni da je otišao za tako malo novca, a prije dva mjeseca razgovaralo se o puno većoj cifri. Tako da su malo razočarani."

Vrdoljak smatra da je Hajduk najveći krivac, jer se nije složio kada je sve bilo dogovoreno. 

"Bilo je poteškoća s Hajdukom i njegovim očekivanjima. Misle da su velik klub, ali velik klub su bili u devedesetim godinama. Nisu osvojili HNL već 15 godina, a nisu bili ni drugi sedam sezona. Ovo je posve drugačiji Hajduk od onog prije, a za vrijeme transfera ponašaju se kao da se radi o Dinamu. Posebno u situaciji kad se radi o kapetanu momčadi i hrvatskom reprezentativcu, nisu ga željeli pustiti za bilo kakvu odštetu. Međutim, najveći klubovi kod Josipa su vidjeli previše nedostataka. Josip se počeo žaliti, želio je probati nešto novo pa smo zato prekinuli suradnju."

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara