Ivo Karlović u trećem kolu Wimbledona, Ljubičić ispao

Ivo Karlović u trećem kolu Wimbledona, Ljubičić ispao

KARLOVIĆ ipak nije bio senzacija za jedan dan. Nakon što je izbacio branitelja naslova i prvog nositelja Lleytona Hewitta, hrvatski dvometraš svladao je još jednog Australca. U 3. kolu ga čeka Bjelorus Maks Mirnji, koji je izbacio Ljubičića.

Karlović je protiv Baccanella od početka djelovao sigurno, čvrsto je držao početni udarac i prijetio na protivnikov servis. Imao je gotovo 70 posto prvog servisa, ubacio je 29 aseva. Često je izlazio na mrežu, a 60 posto ih je pretvorio u poene. Tome treba pridodati i odlično vraćanje servisa, pri čemu je osvojio 52 poena.

Prvu priliku Karlović je dobio kod 2-1 i nije ju propustio. To je bilo dovoljno za prvi set.

U drugome kod 1-1 Karlović je propustio četiri break lopte, pa kod 4-4 još jednu, te je set odtišao u "tie-break". Karlović je bio siguran kao i protiv Hewitta. S dva mini-breaka došao je do vodstva 6-1, što mu je bilo dovoljno da na svoj servis okonča "tie-break" i povede 2-0 u setovima.

U trećem setu kod vodstva 3-2 Karlović je imao priliku praktično okončati susret. Imao je tri break lopte, no nije ih iskoristio. To mu se osvetilo u jedanaestom gemu kad je prvi i jedini puta izgubio svoj servis, pa je Baccanello oživio nade australskih navijača.

Na sreću, bilo je to samo za trenutak. Karlović je iskoristio prvu šansu koju je ponudio Baccanello i ubrzo je imao vodstvo 3-0 u četvrtom. Posao je okončao u osmom gemu, drugim breakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubičić se nije plasirao u treće kolo

U dvoboju 2. kola Wimbledona, hrvatski tenisač Ivan Ljubičić izgubio je od Bjelorusa Maksa Mirnjija rezultatom 1:3 (3:6, 4:6, 6:2, 2:6), te se time propustio plasirati u treće kolo.

Od samog početka krenulo je loše za našeg tenisača. Ljubičić je izgubio svoj prvi servis i Mirnji je poveo 3-0. Do kraja seta Bjelorus je čvrsto držao početni udarac.

U drugom setu do 3-3 oba tenisača su držala svoje servise, a onda je ponovno pokleknuo Ljubičić, što je bilo dovoljno za gubitak još jednog seta.

Mirnji je u prva dva seta odlično servirao i nije pružio Ljubičiću niti jednu šansu za "break".

Do prve "break" prilike Ljubičić je došao tek u četvrtom gemu trećeg seta. Uspio ju je iskorititi i poveo je sa 4-1, a set je zaključio još jednim oduzetim servisom u osmom gemu.

I kad je izgledalo da se vratio u meč, Ljubičić je na početku četvrtog seta ponovno izgubio svoj servis. Kod 2-0 Mirnji je načinio još jedan "break" i to je praktično bio kraj za Ljubičića, koji, nažalost, ni ove godine nije stigao dalje od 2. kola u Wimbledonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara