Iz tabora SiCG: Džomba se boji Šterbika

"DA SE ne lažemo, ne bi utakmica SiCG-Hrvatska bila revijalna i prijateljska čak ni da su obje ekipe već osigurale plasman u polufinale" - početak je najave današnje utakmice na stranicama Glasa javnosti, gdje se dodaje kako niti hrvatska niti reprezentacija SiCG nisu željele o prolasku u četvrtfinale odlučivati u međusobnom susretu.

No, što je tu je. Reprezentaciji Hrvatske treba pobjeda protiv SiCG za plasman u polufinale, a reprezentaciji SiCG odgovara i remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako piše Glas javnosti, iako se očekuje "frka" i na parketu i na tribinama, njihovi reprezentativci vrlo su mirni.

 "Činjenica je da je međusobni susret nas i Hrvata uvijek nešto više od običnog sportskog nadmetanja." - rekao je Dragan Sudžum dodajući kako je hrvatska reprezentacija u većim problemima.

"Trenutno im ne igra najbolji igrač Metličić, a i činjenica da nas moraju pobijediti dodatno im otežava posao. Ovo što gubimo sa dva, tri, pa i četiri gola razlike, pa protivnike stignemo i prestignemo, pokazuje koliko smo jaki. Dokazuje da možemo mnogo. I do kraja. Igrat ćemo snažno, hrabro, bez rešpekta prema protivniku, svjesni da neće biti lako, ali sigurno prolazimo." - zaključio je Sudžum.

"Hrvati su svjetski i olimpijski prvaci i moramo ih, htjeli to mi ili ne, respektirati. Jaki jesu, ali uz našu 3-2-1 obranu i snažnije prema Lackoviću, mislim da možemo neutralizirati njihov napad. Lijeva strana im je bolji dio momčadi i tim igračima moramo posvetiti posebnu pažnju" - izjavio je za Glas javnosti pivot SiCG Ratko Nikolić.

"Džomba je također sjajan igrač, ali ima kompleks od Šterbika. Igrali smo zajedno u Veszpremu, Šterbik, ja, Džomba i Goluža. S njima smo prijatelji, često se čujemo telefonom, sasvim su OK. Naravno, nije isto druženje kada smo u istoj momčadi i ovo sada. Ali, smatram da će susret biti fer i korektan, bez obzira na važnost. Ne mislim da će biti većih problema, pa i ako i dođe do neke iskre vjerujem da će brzo biti ugašena". - dodao je Nikolić.

“Kad igrate sa svjetskim i olimpijskim pravcima, jasno je da morate dati sve od sebe. A kad je ta reprezentacija Hrvatska, onda sve dobije još jaču boju. Dakle, nećemo ih podcijeniti, ali ni precijeniti. Poznata nam je njihova kvaliteta, ali su oni i te kako svjesni naših vrijednosti. Uostalom, dovoljno smo o sebi rekli u Rijeci, gdje smo mogli trijumfirati. Znam odakle nam prijeti najveća opasnost, ali i oni znaju za mene, Šarića, Ratka, upoznali su Muratovića i da ne nabrajam. Ukoliko budemo dobro igrali obranu, bit će im vrlo teško doći u gol šansu. Možemo ih pobijediti, zapravo, siguran sam da ćemo se mi plasirati u polufinale.” - izjavio je vratar reprezentacije SiCG Arpad Šterbik.

Glas javnosti kao jedinu manu SiCG navodi to što njihovih navijača u Tunisu ima višestruko manje nego hrvatskih, no dodaju kako bi to možda mogao biti i dodatni motiv za reprezentaciju SiCG.

Susret Hrvatske i SiCG u 18:15 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara