Opasne optužbe iz Želje: Huligani su politički instruirani!

Opasne optužbe iz Želje: Huligani su politički instruirani!

Foto: Cropix / Feđa Krvavec

"UČINILI smo sve da utakmica prođe u najboljem redu, za što smo dobili pohvale naših prijatelja iz Hajduka. Neredi su počeli nekoliko sati prije utakmice kada je jedna grupa bih navijača Hajduka ušla na sjevernu tribinu, te je pritom potrgala transparente i napala nekoliko navijača Željezničara i zaštitara", izvijestio je za Sportsport.ba član predsjedništva Fk Željezničar Gradimir Gojer koji je potvrdio vijest da su pripadnici Torcide prijetili igračima Hajduka.

"Utakmica nije počela zbog toga što su navijači Hajduka, ako se tako mogu nazvati, prijetili igračima i stručnom stožeru, te Upravi kluba. Žao nam je što se utakmica nije odigrala, a naše navijače molimo da shvate i igrače Hajduka."

"Vrlo je opasno što se politika umiješala u nogomet. Nedavno sam rekao, a i sada ću ponoviti. Nadležni organi FSBiH na čelu s Komitetom za normalizaciju moraju huligane, koji su politički instruirani, početi žestoko kažnjavati. Ovim putem pozivam Komitet da otvoreno prozove ljude koji su odgovorni za sva ova događanja", zaključio je Gojer.

"Splitska Torcida nije ni bila u Sarajevu. Bili smo u kontaktu sa jednim od vođa splitske Torcide i oni uopće nisu ni stigli do Sarajeva. Na kraju želim naglasiti da ovim odnosi Hajduka i Željezničara neće biti narušeni", dodao je Dželaldin Muharemović, član uprave Željezničara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od trenutka kada je zvanično objavljeno da se utakmica neće igrati, na Grbavici se okupilo približno 10.000 gledatelja koji su došli čestitati svom klubu veliki jubilej.

Fudbalski klub Željezničar izražava žaljenje zbog nemilih događaja uoči susreta sa sportskim prijateljima iz Splita uz iskrenu nadu da se ovakvi događaji u narednom periodu neće događati na sportskim terenima u našoj zemlji", dio je priopćenja Željezničara objavljenog na službenom webu kluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara