Janičin ured zaustavio privatizaciju Dinama

Janičin ured zaustavio privatizaciju Dinama
Igor Kralj/PIXSELL

POKUŠAJ PRIVATIZACIJE Dinama je zaustavljen, barem za sada.

Središnji državni ured za šport obavijestio je da je zbog neusklađenosti s odredbama Zakona o udrugama Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove uskratilo suglasnost na elaborat o preoblikovanju GNK Dinamo.

Isto Povjerenstvo je već u veljači prvi put odbio prihvatiti spomenuti elaborat iz istog razloga.

Priopćenje Središnjeg državnog ureda za šport prenosimo u cijelosti:

"Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove je na sjednici održanoj 22. svibnja 2018. godine odlučilo uskratiti suglasnost na Elaborat o preoblikovanju Građanskog nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba.

Razlog uskraćivanja suglasnosti proizlazi iz činjenice da je Povjerenstvo utvrdilo da popis članova Kluba nije usklađen s odredbama članka 12. stavka 4. Zakona o udrugama, a koji je sastavni dio Elaborata, a što po ocjeni Povjerenstva predstavlja neusklađenost s prisilnopravnim propisom pri čemu se Povjerenstvo konzultiralo i s odgovornim državnim tijelima i nadležnim regulatorom.

Napominjemo kako Klub može u svakom trenutku u kojem otkloni utvrđenu neusklađenost Povjerenstvu ponovno uputiti Elaborat u kojem će biti uvažene sve primjedbe Povjerenstva do sada iznesene u postupku dragovoljnog preoblikovanja, no s financijskim izvješćima i izvješćem ovlaštenog revizora koje će uvažiti protek vremena te poslovne događaje nastale do dana podnošenja predmetnog Elaborata.

S poštovanjem,

Središnji državni ured za šport"

O svemu se oglasio i Dinamo, koji tvrdi da će lako riješiti i ovaj problem.

"NK Dinamo je zaprimio odluku Povjerenstva za profesionalne sportske klubove koje djeluje pri Središnjem državnom uredu za šport kojom je privremeno uskraćena suglasnost GNK Dinamu za preoblikovanje.

Osnovna primjedba za uskraćivanje suglasnosti je izostanak osobnog identifikacijskog broja (OIB-a) u popisu članova.

Razvidno je iz dostavljene odluke, a i povjerenstvo to izričito navodi da, nakon što se otklone navedene primjedbe, te ažuriraju financijski izvještaji s obzirom na protek vremena od dana predaje Elaborata, GNK Dinamo može dostaviti dopunjeni Elaborat."

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara