Japanski navijači ponosni na uspjeh reprezentacije

Totalsport
Foto: AFP

TISUĆE navijača japanske nogometne reprezentacije s pljeskom i plesom je u domovini ispratilo poraz nacionalne momčadi koja je, izgubivši lutriju penala, ispala sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Bolji je, podsjetimo, bio Paragvaj 5:3 nakon što je jedini promašaj s bijele točke ostvario Yuichi Komano pogodivši gredu. Zaustavljeni su tako Japanci u pohodu na mjesto među posljednjih osam na turniru, no najbolji rezultat izvan domovine u povijesti reprezentacije i ovako je ostvaren, što su Japanci znali prepoznati.

Japanski premijer Naoto Kan je izjavio: "Igrači i klupa bili su ujedinjeni, pokazali su svijetu potencijal japanskog nogometa. Od srca im čestitam na trudu."

Podsjetimo da očekivanja od 45. reprezentacije Fifinog poretka nisu bila velika. Pogotovo ne nakon slabih pripremnih utakmica. Ipak, ponos je ispunio srca tamošnjeg puka ostvarenim rezultatom u JAR-u, pa ne čudi što niti nevrijeme i jaka kiša te ranojutarnji sati nisu spriječili Japance u kolektivnom pljesku na tokijskim trgovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara