Jelena Isinbajeva atletičarka godine

Jelena Isinbajeva atletičarka godine

U ANKETI Europske atletske organizacije, u kojoj su glasovali mediji i javnost, ruska skakačica s motkom Jelena Isinbajeva izabrana je za najbolju atletičarku 2008...

Isinbajeva je ove godine četiri puta popravljala vlastiti svjetski rekord, koji sada iznosi preskočenih 5.05 metara, a taj rezultat je postavila na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Ova 26-godišnja atletičarka je u anketi pobijedila ispred češke bacačice koplja Barbare Špotakove i belgijske skakačice u vis Tie Hellebaut, koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila zlatnu medalju ispred hrvatske predstavnice Blanke Vlašić.

Time je Isinbajeva jedina uz Šveđanku Karolinu Klüft dva puta osvojila prvo mjesto u ovoj anketi, a povodom pobjede je izjavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki pojedinici su govorili kako više ne mogu napredovati i kako sam ranije dotakla maksimum svoje karijere. Moji rezultati ove godine su najbolji odgovor o tome što ja mislim o tome i što mogu", rekla je Isinbajeva.

Podsjetimo kako je prošle godine u ovoj anketi pobijedila hrvatska visašica Blanka Vlašić, koja je ove godine zauzela četvrto mjesto.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara