MUNDOBASKET

Jokić otkrio da će igrati za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Kini

Jokić otkrio da će igrati za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Kini
Foto: EPA-EFE

NIKOLA JOKIĆ, najbolji srpski košarkaš, u intervjuu za Tanjug je istaknuo kako će igrati za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Kini ovog ljeta.

Jokiću je srpska košarkaška javnost zamjerala što je do sada u karijeri za nacionalnu selekciju igrao samo u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju 2016. te na tim Igrama, gdje je Srbija stigla do srebrne medalje.

"Vrlo sam zadovoljan sa svim što sam napravio u NBA-u protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu, u kojoj sam nastupao na All-Staru i bio izabran u prvu petorku NBA lige. Za mene bi kruna ove cijele sezone predstavljala medalja koju sam siguran da reprezentacija Srbije može osvojiti na Svjetskom prvenstvu u Kini, i potpuno sam spreman dati sve od sebe da se taj cilj ostvari", rekao je Jokić.

Srbin je ove sezone prvi put izabran na All-Star utakmicu najboljih NBA igrača, a kakvu sezonu je imao dovoljno govori činjenica da se našao u najboljoj petorci sezone. Denver Nuggets je vodio do konferencijskog polufinala gdje su u sedam utakmica ispali od Portland Trail Blazersa.

Svjetsko prvenstvo počinje 31. kolovoza, a Srbija je u skupini s Italijom, Angolom i Filipinima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara