UFC

Jon Jones pozitivan i na doping testovima iz siječnja

Jon Jones pozitivan i na doping testovima iz siječnja
Foto: Guliver Image/Getty Images

DOPING tekstovi slavnog UFC borca Jona Jonesa iz siječnja su ponovno bili pozitivni. 

Testovi su pokazali tragove metabolita steroida u njegovom organizmu. Manja količina zabranjene supstance pronađena je u njegovim uzorcima koje je 6. i 7. siječnja prikupila agencija za dobrovoljno testiranje VADA.

UFC-ov prvak poluteške kategorije neće biti kažnjen jer su stručnjaci pred komisijom svjedočili kako se radi o pulsirajućem efektu M3 metabolita koji se dugo zadržava u organizmu i nema nikakav učinak na borčeve atletske sposobnosti.

"Razgovarao sam sa znanstvenicima i oni stoje kod originalne izjave. Ništa se nije promijenilo, Jon je već kažnjen za korištenje tog metabolita. Nemamo nikakvih temelja na kojima bismo ga mogli dva puta kazniti za isti prekršaj", poručio je Andy Foster iz kalifornijske atletske komisije. 

Podsjetimo, Jones je  zbog spomenute supstance 2017. bio suspendiran na 15 mjeseci.

Vraća se u Las Vegas

U kolovozu su pronađeni tragovi metabolita u njegovom organizmu pa nije dobio dozvolu za borbu u Las Vegasu protiv Alexandera Gustafssona, nakon čega je  UFC 232 bio preseljen u Kaliforniju.

Mnogi borci su tada kritizirali odluku UFC-a da podrži Jonesa. 

"Ja sam uvijek čist. Ja treniram i pijem Modelo", kratko i jasno je napisao Stipe na svom Twitter profilu.

Oglasio se i prvak teške kategorije.

"Ponovno je pozitivan! USADA – smijeh! Jeff Novitzky – smijeh! Andy Foster – smijeh! Mrvica Turinabola u olimpijskom bazenu? I to onda ostaje u tvom tijelu 18 mjeseci – pa to je smijeh! Nevada je cool", napisao je Daniel Cormier.

Ipak, sada je Nevada odobrila licencu Jonesu za nastup pa će on protiv Anthonyja Smitha braniti naslov 2. ožujka u Las Vegasu.

VADA je Jonesa testirala i 13. siječnja, ali nalaz tog testa je čist. Do kraja godine će biti testiran svakog mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara