Judaši i boksači iz Gladijatora slavili rođendan, najavili borbu Filipija za OI

Judaši i boksači iz Gladijatora slavili rođendan, najavili borbu Filipija za OI
Foto: BK Gladijator/Facebook, S.A.

PROŠLE se subote u Osnovnoj školi Alojzija Stepinca na zagrebačkim Vrbanima slavio rođendan. Boksački klub Gladijator slavio je 10. obljetnicu osnivanja, Judo klub Gladijator slavio je prvi rođendan, a DŠR Gladijator 11 godina rada. Tom prilikom podijelile su se i brojne nagrade, i malim sportašima i onim malo većima.

Priredbu je otvorila mlada boksačica predivnog glasa Sara Bralić otpjevavši hrvatsku himnu, program je vodila Danijela Trbović, a boksači i judaši su uz pratnju videa izvodili razne akrobacije pred publikom.

Prvi na scenu stupili su najmlađi uzrasti iz male škole borilačkih sportova Gladijator uz prezentaciju svojih motoričkih sposobnosti. Nakon nekoliko trenutaka, svima okupljenima svoje su akrobacije premeta, koluta, bacanja, demonstrirali judaši koji su izveli dio svoje poznate točke iz Supertalenta. Zatim su na scenu stupili i boksači.

Nakon tih nastupa 300-injak okupljenih pozdravilo je i demonstratore i trenere: Sašu Šafranića, nekadašnjeg europskog prvaka u judu, Idu Šafranić, Marija Šafranića, Mateja Šimeca, Brunu Knježevića te Tomu Kadića.

"Hvala vam svima što zajedno možemo napraviti više, hvala vam što ste dio ove priče koja 10 godina čeka svoju priliku da pokaže svoj rad. Naša djela najviše govore o nama, a danas ste mogli vidjeti da naši projekti ostvaruju ono što mi želimo, a to je zajedništvo, prijateljstvo i uspjeh. Vrijedno smo trenirali ispod zemlje u našim dvoranama i čekali svoju priliku da vam se pokažemo, a sada je pravi trenutak jer ispred nas su Olimpijske kvalifikacije, imamo jednog od najboljih boksača na svijetu Tonija Filipija. Uz malo sreće i puno treninga, nadamo se kako ćemo se kvalificirati na Olimpijske igre, a kad se kvalificiramo, u Hrvatsku se vraćamo sa zlatom, to je sigurno.

Čestitam svim Gladijatorima na postignutim uspjesima, a najviše želim čestitati roditeljima koji svakodnevno dovode svoju djecu na treninge i time pokušavaju zajedno s nama ostvariti promjenu. Vi ste ti koji uz nas ostvarujete najveće pobjede, pobjede na životnom putu naših sportaša i vaše djece kako bi osim sportskih pobjeda savladali još važnije životne vrijednosti i samim time postali pošteni, bolji i uporniji ljudi. Hvala vam što ste uz nas", poručio je osnivač Gladijatora Tomo Kadić.

Nagrađeni mali i veliki sportaši

Nakon što su dodijeljene prigodne zahvalnice onima koji su najviše doprinijeli radu kluba u svim ovim proteklim godinama, uslijedila je i dodjela nagrada malim i velikim sportašima.

Pehare za istaknute rezultate u Judo klubu Gladijator dobili su: Vedrana Miljević - prvakinja države za mlađe kadetkinje i djevojčice (na fotografiji ispod), dok su za najuspješnije sportaše s najvećim brojem zlatnih medalja dobili Vita Hudika, Andrija Tomić, Nikola Hadži-Veljković, Josip Havranek i Kristian Butući.

Svoje nagrade zatim su dobili i boksači. Najbolji mlađi kadet je Ivor Đikić, prvo mjesto u kadetima zauzeo je Matko Stojanović, od juniora najbolji je bio Tin Landripet, kod djevojaka je to Rita Rožman, u kategoriji mlađih seniora prvi je Kristijan Duje Gaćina, kod seniora Valent Kruhek, a najuspješniji sportaš i pobjednik Gladijator lige je Valent Kruhek.

Toni Filipi, najuspješniji Gladijator u zadnje četiri godine u hrvatskom boksu, dobio je priznanje za osvajanje 3. mjesta na Europskom prvenstvu i 5. mjesta na Svjetskim rang listama.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara