Jurčićeva "posljednja večera": Kada se analizira gdje smo bili na početku sezone - ja sam miran

Foto: /Cropix

"NAKON 12 godina smo ušli u LP, afirmirali puno mladih i kad se vratimo na izvor i gdje smo bili tada i ako se na osnovu toga analizira moj rad, ja sam miran", odgovorio nam je Kruno Jurčić na pitanje očekuje li smjenu, niti pola sata prije što će ga Mamić proglasiti "pokojnim".

"Dijelim utakmicu na dva dijela: Prvo koje smo dobro izgledali i drugo u kojem nismo dobro izgledali", dao je Jurčić svoje viđenje poraza od Lyona.

"Isključenje Leke nas je poremetilo, jer smo i u pripremi imali problema sa sastavljanjem zadnje linije i on je bio tamo iako je veznjak. Nakon toga sam morao Ademija staviti u zadnji red", objasnio je Dinamov trener rošade u obrani nakon Lekinog crvenog kartona. Dodao je kako je Beqiraj pred kraj prvog dijela dobio udarac i tražio zamjenu, ali je pokušao još izgurati.

"Jako smo umorni, ovo nam je bila 40. utakmica u pet mjeseci. Teško je tada uklizavati."

Jurčić je kao jedan od razloga Dinamovog sunovrata naveo i umor: "Jako smo umorni, ovo nam je bila 40. utakmica u pet mjeseci. Teško je tada uklizavati."

"Ne doživljavam se kao trener najgore momčadi u povijesti Lige prvaka. Napravili smo veliki uspjeh plasmanom"

Jurčić je samo odmahnuo rukom na činjenicu kako je Dinamo debaklom od Lyona službeno postao najgora momčad u povijesti LP: "Ne doživljavam se kao trener najgore momčadi u povijesti Lige prvaka. Mi smo napravili veliki uspjeh plasmanom u Ligu prvaka. U pripremi za ovu utakmicu ostali smo bez nekoliko iskusnih nositelja igre."

Je li ovaj poraz sramotan?

"Nije ugodan, ali okolnosti su te koje diktiraju poraze."

Drugi put u dvije utakmice tri gola u šest utakmica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su tipične reakcije neiskusnih igrača. U kriznim situacijama se paraliziramo u posljednje vrijeme. Umjesto da strah pretočimo u agresiju, mi bismo se umirili."

Je li znao da će Lyon u drugom dijelu jurnuti po golijadu jer Real vodi u Amsterdamu?

"Na poluvremenu tema nije bila Realova utakmica, Imali smo svojih briga - igrača manje i Beqiraj je prijavio ozljedu."

Pouka nakon ovako teškog poraza?

"Morali smo se boriti na život i smrt i kada vas jedna kvalitetna ekipa stavi na kušnju, to je sigurno veliko iskustvo."

Dinamo ne gubi, nego je deklasiran?

"Ne želim tražiti alibi, ali mi u prvenstvu u cijelom HNL-u u obrani provedemo ukupno 90 minuta. Ekipa smo koja traži igru, ne povlači se, a u Ligi prvaka smo prisiljeni braniti se."

Je li bolje igrat Europa ligu ravnopravno, nego Ligu prvaka ovako?

"Bolje je igrati Ligu prvaka, kao školu i iskustvo za dalje."

Ali upravo se sprema prodaja dva Dinamova mlada igrača. Ispada da ih školujete za druge?

"Tako nekako."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara