LIGE PETICE

Jurić: Bili smo na dnu, a Udinese je za moju Veronu bio Real Madrid

Jurić: Bili smo na dnu, a Udinese je za moju Veronu bio Real Madrid
Foto: EPA

IVAN JURIĆ na klupi Verone živi svoje najljepše dane trenerske karijere.

Čelnici Verone su uoči početka sezone stavili pred hrvatskog trenera samo jedan zahtjev - opstati u Serie A. Šest mjeseci kasnije Verona je 15 bodova od opasne zone, drži šesto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europa ligu, a čudesna Jurićeva momčad je u svega šest dana zaustavila Milan, Lazio i srušila Juventus.

Najprije je splitski trener na San Siru, s igračem manje, remizirao 1:1 s Milanom, potom je odigrao bez golova u Rimu protiv Lazija, a onda bacio na koljena talijanskog prvaka. 

Dugo je godina Chievo predstavljalo grad Romea i Julije u Serie A, a ove sezone je prvak iz 1985. pod Jurićem ispisao nove zlatne stranice u novijoj povijesti kluba. Međutim, Jurić se prisjeća kakva je situacija bila na početku sezone, a bila je totalno suprotna od sadašnje.

"Bili smo na dnu. Igrači su tražili otpremnine, a klub se borio kako bi im sve isplatio. Sjećam se, kad nam je dolazio Udinese, to je za mene bilo kao da igramo protiv Real Madrida", prisjetio se Jurić.

"Zato je ova sezona pomalo abnormalna za Veronu. To moramo iskoristiti na najbolji mogući način, uložiti u dugoročnu budućnost. Na primjer, trenutačno 60 posto igrača nije u vlasništvu Verone i to se mora planirati. Ovo je neuobičajena sezona koja služi za postavljanje temelja za budućnost", naglasio je Jurić.

Hrvatski trener već se uveliko spominje kao mogući nasljednik Gennara Gattusa u Napoliju od ljeta, a Talijani su ga usporedili s Gian Pierom Gasperinijem u Atalanti.

"Nemoguće je to uspoređivati. Atalanta izuzetno radi s mlađim kategorijama. Veronu čeka puno duži put, a to ovisi o predsjedniku Mauriziju Settiju", zaključio je Jurić. 

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara