TRANSFERI

Kako je starleta postala kraljica mercata?

Kako je starleta postala kraljica mercata?
Foto: Instagram

"'BANKA, BANKA!' ponavljala je Anica. Nisam mogao vjerovati kada su tražili bankovno jamstvo, pa nudili smo mu najveći ugovor u povijesti Dinama. Kada sam vidio da ne odustaju od toga, bio sam spreman ponuditi vlastiti novac kao garanciju, ali Anica je i dalje samo ponavljala: 'Banka, banka.'"

Ovako je u ljeto 2007. bijesni Zdravko Mamić pričao kako mu je propao povijesni transfer Roberta Kovača u Dinamo, koji je već u velikom stilu najavljivao kao gotov. Ali slavni branič tada je dao košaricu kumu Zoranu Mamiću i velikom prijatelju Zdravku. I to na završnim pregovorima na Maksimiru.

"Banka, banka", ponavljala je Anica Kovač na završnim pregovorima s Dinamom, muž Robert je šutio i klimao glavom, a Mamić nije mogao doći k sebi

Malo mu je značila Mamićeva "časna riječ" da će ga plaćati fantastična dva milijuna eura godišnje. Tražio je bankovno jamstvo da je Dinamo solventan.

Točnije, tražila ju je Kovačeva šefica. I kada je nije dobila, posao je propao.

Mamić stariji otkrio je da je dovođenje Kovača mlađeg minirala supruga. Doznali smo tako da je pregovore između Kovača i Mamića s igračeve strane vodila njegova gospođa, dok je veliki stoperski autoritet samo klimao glavom na direktive svoje žene.

Desetljeće kasnije, zdravoseljačke pregovaračke metode duvanjske misice zamijenit će one daleko suptilnije argentinske starlete

Desetljeće kasnije, zdravoseljačke pregovaračke metode Anice Kovač zamijenit će one daleko suptilnije deset godina mlađa Wande Nare. Supruge, agentice i šefice najboljeg napadača svijeta.

I dok se duvanjska misica za bolju zaradu svog livanjskog dragana kod gazde hrvatskog nogometa borila ultimatumima, prsata argentinska starleta se za bolju zaradu sebe i voljenog Maurita Icardija s morskim psima mercata nadmeće daleko suptilnijim metodama. 

Kraljicom mercata postala je kombinacijom mrkve i batine, ispaljivanja ucjena i pokazivanja draži, plakanja i prijetnji

Kombinacijom mrkve i batine. Ispaljivanja ucjena i pokazivanja draži. Plakanja i prijetnji. 

Zahvaljujući svemu tome postala je kraljica mercata, prva žena koja se ugurala u svijet kojim caruju i gdje stotine milijuna eura obrću muškarci. 

Pazite samo posljednju izjavu koju je dala tijekom najnovijeg u nizu ratova u kojima su s jedne strane Inter i njegovi navijači, a s druge najbolji strijelac Nerazzurra i njegova supruga. 

Wanda vs. interisti: Turbulentan odnos u kojem se gađa kamenjima, vitla pištoljima, prijeti batinama i angažiranjem okorjelih gangstera

Turbulentan odnos u kojem se gađa kamenjima, vitla pištoljima, prijeti batinama i angažiranjem okorjelih gangstera, takav je jer Wanda posljednjih godina vozi stresni vrtuljak u kojima se naizmjence ljigavo i patetično zaklinje na vječnu ljubav i ostanak svoje marionete u Interu bez potrebe za novim ugovorom i prijeti odlaskom ako se Icardiju ne poveća plaća:

"Inter je naša obitelj koju nikada ne bismo napustili. Otkako su Mauru oduzeli kapetansku traku, on se osjeća kao da mu je amputirana noga. Navijači su me gađali kamenom dok sam autom vozila sina na trening i to me jako potreslo. Ali kada se to dogodilo, u šoku nisam zvala roditelje ili sestru, nego direktora kluba Marottu, jer Inter je naša obitelj. Mome Mauritu navijači Intera zvižde jer on ima jednu veliku manu; previše je iskren u svijetu u kojem vlada licemjerje. Mene i njega zovu plaćenicima iako ja nikada nisam tražila bolji ugovor za Maurita. Stvar je u tome da se nas žene uvijek pogrešno shvaća kada govorimo o nogometu. Zato sada poručujem jasno i glasno: Mauro nikada neće tražiti novi ugovor, do svog posljednjeg dana svim će srcem igrati za Inter", jedva je govorila kroz suze, za ovaj put namjenski zakopčana.

A samo mjesec dana ranije Wanda je objavila:

"Icardi sigurno neće produljiti ugovor s Nerazzurrima koji traje do 2021. godine. Jako smo daleko od postizanja sporazuma. Od Intera nismo dobili zadovoljavajuću ponudu. Nije logično da se ugovor obnovi za sumu novca koju Mauro sada dobiva u Interu. Vjerujemo da on vrijedi puno više od toga. Neki vrlo ozbiljni klubovi zainteresirani su za njega. Primjerice, tu su dva najveća kluba iz Španjolske s kojima imamo sjajne odnose. Međutim, tu su još jedan engleski i jedan francuski klub."

Ovog ljeta će letjeti od Madrida preko Pariza do Londona, kako bi što bogatije udala svog muža

Nakon ovoga Inter je Icardiju prvo uzeo kapetansku traku, a zatim ga izbacio iz momčadi. Iz lože je gledao Interovu pobjedu 2:1 nad Sampdorijom na Meazzi. Naravno, uz njega je bila Wanda. Kada ih je uhvatila kamera i prikazala na velikom ekranu na stadionu, San Siro se tresao od zvižduka, a navijači su im vikali da su izdajnici i plaćenici te da im vikali da odu iz kluba. 

Krajem siječnja talijanski mediji javljali su da je Mauro Icardi nakon burnih pregovora punih ultimatuma i tenzija koje je stvarala njegova žena i zastupnica Wanda pristao na produljenje poboljšanog ugovora prema kojem bi godišnje, umjesto dosadašnjih četiri i pol, zarađivao sedam milijuna eura.

Ali najnoviji razvoj događaja pokazuje da Inter i Wandin mali, koji je u 208 utakmica za klub postigao 122 gola, nikada nisu bili udaljeniji i bliži rastanku, bez obzira na Wandine posljednje izljeve ljubavi prema "obitelji", kako naziva Inter.

Nakon što je apsolvirala i doktorirala morske pse talijanskog mercata, operativci Reala, PSG-a i Chelseaja će joj biti predjelo

Daleko važnije od toga je podsjetiti da se ovog ljeta aktivira klauzula u Icardijevom ugovoru s Interom, po kojoj može napustiti klub za 110 milijuna eura. Navedena klauzula i odšteta vrijede samo za inozemne klubove.

I tu opet u priču upada njena glavna junakinja. Ovog ljeta će dakle Wanda letjeti od Madrida preko Pariza do Londona, kako bi što bogatije udala svog muža.

Nakon što je apsolvirala i doktorirala morske pse talijanskog mercata, operativci Reala, PSG-a i Chelseaja će joj biti predjelo. 

Njene adute i životni put imale su i imat će mnoge nakon nje. Ali za razliku od njih, koje statiranje i cerekanje završe krunom života - udajom za nogometaša, nakon čega se smire, zakopčaju i zarede, uživajući u novim ulogama supruga, majki i uglednih pacijentica skupih klinika za estetsku kirurgiju, Wanda Nara je htjela i dobila sve

Ali kako je uopće došlo do toga da kraljica mercata, prva žena koja se ugurala u nemilosrdan svijet kojim caruju i gdje stotine milijuna eura obrću muškarci, postane starleta čije su jedine reference velike grudi, koje od tinejdžerskih dana gura pod nos posvuda, prvo po argentinskim duplericama i talent-showovima, pa onda u ultrakičastim talijanskim nogometnim emisijama i danas na društvenim mrežama?

Takve adute i životni put imale su i imat će mnoge nakon nje. Ali za razliku od njih, koje statiranje i cerekanje u navedenim predstavama završe krunom života - udajom za nogometaša, nakon čega se smire, zakopčaju i zarede, uživajući u novim ulogama supruga, majki i uglednih pacijentica skupih klinika za estetsku kirurgiju, Wanda Nara je htjela i dobila sve.

U ljeto 2016. kao tek 29-godišnjakinja, izvela je potez kojim je dokazala da je mercato dobio novu zvijezdu.

Do tada se nemilosrdna i frenetična talijanska nogometna tržnica smatrala rezervatom u kojem ekskluzivno pravo lova imaju sredovječni tipovi koji onako ćelavi i s malo zalizane kose, u skupim odijelima, lažno nacereni i još lažnije ljubazni, izgledaju poput mafijaških consiglierea. Kako nam pokazuju bliža i dalja talijanska nogometna povijest, sličnost između ove dvije kategorije ne završava samo na pojavnoj ravni.

Prije tri ljeta mercato je dobio novu zvijezdu: U svijet mafijaških consiglierea u najvećem stilu uletjela je bujna plavuša maznog pogleda

Među njih je u najvećem stilu uletjela bujna plavuša maznog pogleda.

Higuainov prelazak iz Napolija u Juventus za 94 milijuna eura, u rekordnom talijanskom i četvrtom najskupljem transferu svih vremena, ovaj mercato je učinio povijesnim, ali i još življim i zanimljivijim nego inače. Jer pokrenuo je licitaciju između najvećih talijanskih klubova.

Nakon što je ostao bez najboljeg strijelca, Napoli je službeno Interu za Icardija ponudio 70 milijuna eura. 

Pokrenuti su i u pregovori s igračem. Sportski direktor Cristiano Giuntoli pregovarao je u ime Napolitanaca, dok je Icardija predstavljala njegova družica, starleta Wanda Nara. Giuntoli je Icardiju ponudio 6,5 milijuna eura godišnje plaće, uz igračevo zadržavanje prava zarade od imidža, ali se Nara pokazala tvrdom pregovaračicom i za svojeg dragog tražila povišicu. Ali na samo 6,8 milijuna godišnje.

Jasno je dakle da se tu radilo, uzimajući u obzir ukupan iznos plaće, o tek simboličkom povećanju u odnosu na ono što je nudio Napoli.

Međutim Wanda je inzistirala na tome da bude po njenom, a ne po Napolijevom. 

Oduševljen njenim ovako nepokolebljivim, principijelnim stavom, Aurelio De Laurentiis, predsjednik Napolija, prihvatio je zahtjev Icardijeve menadžerice i odobrio tih dodatnih 300 tisuća eura godišnje za Icardija, ali i njegovu šeficu opunomoćio da izvrši pritisak na Inter kako bi pustio Icardija.

Do toga nije došlo, ali ne Wandinom krivnjom, nego zato što Napoli nije platio traženih 100 milijuna eura odštete.

Ljubitelji calcia znaju da je u Italiji mercato često važniji od samog nogometa i da se najzanimljivije tržnice nogometaša prate pažljivije od mnogih sezona Serie A. Od prije tri ljeta neizostavan faktor u toj državi u državi talijanskog nogometa je i Wanda Nara. Iako je i dalje većinom smatraju tek praznoglavom lutkom, nju se itekako pita za mišljenje i sluša

Ali Wanda je pred cijelom Italijom izvela demonstraciju impresivne moći. Klinka koja je do tada bila jedna od stotina "velina" koje se dekoltirane mutavo i glupavo cerekaju kao ženski ukras u maskulinom svijetu, zaletjela se među velike dečke i u veliku igru i razbacala ih. 

Njena pobjeda nad bogatim i moćnim De Laurentiisom, koji strši čak i u talijanskom nogometu punom osebujnih likova, itekako je odjeknula.

Ljubitelji calcia naime znaju da je u Italiji mercato često važniji od samog nogometa i da se najzanimljivije tržnice nogometaša prate pažljivije od mnogih sezona Serie A. 

Od prije tri ljeta neizostavan faktor u toj državi u državi talijanskog nogometa je i Wanda Nara. Iako je i dalje većinom smatraju tek praznoglavom lutkom, nju se itekako pita za mišljenje i sluša.

Podatak da je to sve uspjela usprkos svemu navedenom i tome što zastupa samo jednog nogometaša, njena postignuća čini još impresivnijima.

Pri tome je napravila ono što će vam svaki veliki agent reći da je uradio s igračem koji mu se maksimalno isplatio - maksimalno je riskirala.

Wandin maksimalni rizik: Ostavila je sve što je imala zbog anonimnog klinca

Obitelj, brak i muža s kojim je imala troje djece ostavila je zbog tinejdžera koji je prošao kroz ruke vojsci skauta i nogometnih pedagoga u Barceloninoj akademiji, odakle je za sa siću pušten u Sampdoriju.

Kao igrača tog kluba i odličnog prijatelja vlastitog supruga, također argentinskog napadača Maxija Lopeza, Wanda ga je pozvala na krstarenje sa svojim tadašnjim mužem, samo kako bi ga zavela. Icardi je u autobiografiji priznao i detaljno opisao kako ga je Wanda obrlatila dok je nekoliko metara dalje s njima na istom brodu bio njen suprug.

Kada je Maxi doznao da mu je prijatelj i suigrač nabio rogove, razbjesnio se. Cijela Italija mjesecima je čekala "Wandin derbi", susret Lopeza i Icardija na terenu, i dočekala ga u travnju 2014. Maurito je sada imao novi klub i zaručnicu. Napadač Sampdorije odbio je prilikom pozdravljanja prije meča dati ruku napadaču Intera. Ali Icardi i Wanda nisu se nimalo zamarali Maxijevim durenjem, nego su se samo dva mjeseca kasnije vjenčali.

Wanda je pokazala bolji njuh od lovaca na talente iz Barcelonine glasovite La Masije i beskrupuloznost veću od kralja mercata Luciana Moggija

Wanda je ispravno procijenila da je Icardi, koji je od njenog prethodnog supruga mlađi deset, a od nje same sedam godina, daleko isplativija investicija od osrednjeg i ocvalog Maxija.

Icardija je Barcelona 2011. prodala Sampdoriji za 300 tisuća eura. Otkako ga je Wanda uzela pod svoje, dvije godine kasnije preprodan je u Inter za 13 milijuna eura. Danas, prema Transfermarktu, vrijedi 100 milijuna eura i smatra ga se najboljim napadačem na svijetu.

Wanda je dakle što se tiče Maura Icardija pokazala bolji njuh od lovaca na talente iz Barcelonine glasovite La Masije i beskrupuloznost veću od kralja mercata Luciana Moggija. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara