LIGE PETICE

Kako su Modrić i Zidane smirili pobunu u Realu zbog rezanja plaća

Kako su Modrić i Zidane smirili pobunu u Realu zbog rezanja plaća
Foto: EPA

BARCELONA i Atletico Madrid su među prvim klubovima u Španjolskoj koji su uveli rezanje plaća kako bi se pripremili za borbu s ekonomskim posljedicama koronavirusa.

Real Madrid im se jučer pridružio nakon što je također poduzeo mjere u tom smislu, ali radi se o puno blažim rezovima od onih na koje su se oni odlučili.

Prognozirana ušteda

Nogometaši Real Madrida pristali su na to da im se plaće smanje za 10%, a nije isključeno ni da će se u skoroj budućnosti to sniženje udvostručiti. To i dalje nije ni blizu onih 70%, za koliko su plaće srezali Barcelona i Atletico.

Jose Angel Sanchez, generalni direktor Real Madrida, bio je čovjek koji je pregovarao s nogometašima. U klubu su zaključili da moraju uštedjeti 100 milijuna eura ako se sezona ne nastavi i 50 milijuna eura ako se ipak nastavi. 

Te brojke čelnici kluba su predstavili Sergiu Ramosu kao kapetanu momčadi, a on je onda to prenio ostalim igračima kako bi se dogovorili o sljedećim koracima. 

Nisu svi bili za sniženje

Neki od nogometaša nisu se slagali s tom odlukom i htjeli su da sniženje iznosi samo 5%.

"Protiv sam smanjenja plaća nogometašima zbog korona-krize. Mislim da svi trebamo dobiti puni iznos plaće i onda sami odlučiti kome donirati od onih kojima je pomoć potrebna. Smanjenje plaća, onako kao što su učinili igrači Barcelone, beskorisno je. To je donacija klubu čiji si igrač, a ne bolesnima ili unesrećenima zbog koronavirusa", rekao je Toni Kroos kao čovjek koji je predvodio pobunu igrača. 

Međutim, Sergio Ramos je ipak uspio izboriti traženu brojku od 10% uz podršku Modrića i Zidanea koji su onda na stranu pridobili mlađe članove momčadi, piše Marca. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara