"Kalinić je novi Bokšić"

NIKOLA KALINIĆ svojim je igrama u Hajduku i pozivom u hrvatsku reprezentaciju privukao pozornost sportske javnosti i izvan granica Lijepe naše. Novinar talijanskog Calciomercata u njemu tako vidi ni manje ni više nego - novog Alena Bokšića.

"Nakon mračnog perioda u koji je hrvatski nogomet zapao nakon svjetske bronce 1998. godine, reprezentacija pod vodstvom Slavena Bilića doživljava veliki preporod. No, uoči utakmica u Skopju i Londonu Bilić se mora nositi s ozljedama napadača Budana i Balabana. Umjesto njih stoga je pozvan Nikola Kalinić, koji je na koncu također otpao zbog problema s koljenima", piše Calciomercato, te nastavlja:

"Kalinić je velika nada hrvatskog nogometa. Rođen je u Dubrovniku 1988. godine, a nogometu se učio u Hajdukovoj omladinskoj školi. Ovoga ljeta vratio se u matični klub nakon posudbe u Puli i Šibeniku, te je trenutno vodeći strijelac HNL-a s 12 pogodaka. Svojom igrom Kalinić je već u mladoj igračkoj dobi zaradio usporedbe s bivšim napadačem Lazia i Juventusa, Alenom Bokšićem."

Talijani Kaliniću predviđaju svijetlu nogometnu budućnost i skori prijelaz u Lige petice. Svojom igrom u pretkolu Kupa UEFA protiv Sampdorije Kalinić je zaradio mnoge obožavatelje, posebno u Njemačkoj, piše Calciosport i dodaje da za mladog Hajdukovog napadača ozbiljan interes pokazuju Enitracht, Hannover i Werder Bremen.

P.V.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara