Kalinić otpao, Mandžukić pozvan za Skopje i London

IAKO Slaven Bilić nije imao namjeru pozivati nova lica u reprezentaciju, nakon magnetske rezonance kojoj je Nikola Kalinić podvrgnut u zagrebačkoj klinici Mediko, ustanovljeno je da mladi Hajdukov napadač definitivno neće moći putovati za Skopje i London. Stradalo je hvatište mišića u predjelu desnog koljena, koje je Kalinić načeo u Zaprešiću, prilikom sudara s Tomislavom Vranjićem, vratarom Intera, a dodatno natukao protiv Međimurja na Poljudu.

Umjesto njega reprezentaciji će se večeras u Čatežu priključiti Dinamov napadač Mario Mandžukić. "Pokušali smo riješiti ovu situaciju i žao nam je što Kalinić ne može, ali drugog rješenja nema. Morali smo pozvati Mandžukića koji će danas odraditi regeneracijski trening u Tuhelju i već večeras priključiti nam se u Čatežu", kazao je izbornik Slaven Bilić.

Inače, Mandžukić je trenutno s mladom reprezentacijom koja se okupila uoči krucijalnih kvalifikacijskih ogleda s Grčkom i Azerbejdžanom, a njegov izostanak bit će veliki udar za Dražena Ladića koji ne može računati na Anasa Sharbinija, Dejana Lovrena i naravno Nikolu Kalinića.

Nadalje, Danijel Pranjić, koji je već sedam dana izvan pogona zbog neugodne ozlijede mišića ipak će ostati s reprezentacijom. Magnetskom rezonancom utvrđeno je da nije došlo do rapture mišića već samo do otekline u njegovom dubljem predjelu. Pranjića se sutra očekuje u Čatežu, a izbornik tvrdi da se na njegov povratak na teren može čekati i do četvrtka.

Mladen Petrić ima sve simptome lakšeg potresa mozga i u utorak će trenirati najvjerojatnije odvojen od ostatka ekipe kako bi se na minimum svela mogućnost sudaranja i eventualnih novih udaraca u predjelu glave. No, izbornik vjeruje da će njegov napadač već u srijedu trenirati punom snagom.

Bilić je danas u ranijem terminu s početkom u 14:30 odradio trening sa 14 igrača. Među njima nije bilo Stipe Pletikose, Marija Galinovića, Hrvoja Veića, Vedrana Ćorluke, Nike Kranjčara, Marka Babića, Eduarda da Silve, te već spomenutog ozlijeđenog trojca. Igrači koji su u nedjelju igrali prvenstvene utakmice danas su odradili tek regeneracijski trening dok je Njemačka garda u sastavu Niko Kovač, Robert Kovač, Šimunić, Vranješ, Olić i Rakitić, Talijan Šimić, te Jerko Leko i Vedran Runje odigrali međusobnu utakmicu na skraćenom terenu.

Izbornik je nakon treninga izrazio svoje zadovoljstvo obavljenim poslom ističući da sve ipak ide prema predviđenom planu bez obzira na malu modifikaciju u napadačkom kadru.  

D.R.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara