Kobna ozljeda - kraj karijere Jensa Nowotnyja?

SKUPO, zvučno i iskusno Dinamovo pojačanje, njemački reprezentativac Jens Nowotny, ovih je dana na teškim mukama. Obnovljena ozljeda lijevog koljena tijekom prvenstvenog susreta s Međimurjem, naime, dovela je u pitanje čak i nastavak karijere ovog proslavljenog njemačkog inetrnacionalca. 

Nowotny je maksimirski travnjak napustio u 72. minuti, kada je s namjerom da izbjegne pad, osjetio poznatu bol u lijevom koljenu. Trener Josip Kuže nakon susreta djelovao je vrlo zabrinuto, te je novinarima priznao da situacija s Nowotnyjem ne miriše ne dobro.

Prve liječničke prognoze također nisu bile optimistične, pa u Maksimirskoj 128 sa dosta skepticizma čekaju nalaze magnetske rezonance. U najboljem slučaju, Nowotny će s terena izbivati mjesec dana, no s obzirom da je tijekom bogate i uspješne karijere čak četiri puta operirao koljena, upitno je hoće li ikada više aktivo zaigrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Da stvar bude još tragičnija, Dinamov trener Josip Kuže uoči susreta je dvojio treba li Nowotnyja uvrstiti u prvu postavu, nije zaboravio da je vremešni stoper u srijedu odigao svih 90 minuta prijateljske utakmice Njemačke i Švedske.

Nijemac je, prema Kužeovim riječima, sam iznistirao da započne utakmicu, što se kasnije pokazalo kobnim ponajprije za njega samoga,a potom za Dinamo te selekciju Elfa.

Prema liječnicima, nema šansi da Nowotny zaigra protiv Arsenala, a trener Modrih će navjerojatnije tražiti druga rješenja i za prvu utakmicu Kupa UEFA. Ne treba posebno podsjećati koliko je truda i novca dinastija Mamić uložila  u kupnju pravog stopera i pojačanje obrane, po mnogima, najporoznije karike Kužeovih redova, te koliko će štete pretrpjeti ukoliko Nowotny zaista prekine svoju karijeru.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara