"Kockar" Donadoni želi do europskog naslova bez asa iz rukava

PIPPO INZAGHI ne ide na Euro. Hoće li Roberto Donadon požaliti što ga ipak nije uvrstio u ekipu, kao asa iz rukava za posljednje minute susreta?

Napadač Milana, vrlo vrijedni joker s klupe, propušta Euro. Donadoni ga nije pozvao te je možda gadno pogriješio. Inzaghi je vjerojatno jedini igrač na svijetu koji uspijeva u ključnim situacijama, kada je najteže, kada se utakmica bliži kraju, jednim potezom donijeti pobjedu svojoj momčadi.

No, Donadoni je, što se napada tiče, odabrao: Lucu Tonija, Alessandra Del Piera, Antonija Cassana, Antonija Di Natalea te Fabija Quagliarellu.

Bivši talijanski izbornik Arrigo Sacchi ne može vjerovati da Donadoni nije uvestio Inzaghija u momčad za Euro. Sacchi je s talijanskom reprezentacijom bio u finalu Svjetskog prvenstva 1994. te na Europskom prvenstvu 1996. godine.

"Stvarno sam se zamislio nad odlukom koju je donio Donadoni da ne povede Inzaghija na Euro. Pippo je voljan sjediti na klupi, a zatim ući pred sam kraj i može zabiti pogodak odluke. On daje velik doprinos svakoj ekipi. Da su ga poveli na Euro zadali bi pravu glavobolju svojim protivnicima", kaže bivši talijanski izbornik.

Pippo Inzaghi ima odličnu statistiku u talijanskom dresu, zabio je čak 25 pogodaka u 57 susreta. Sudjelovao je na četiri velika natjecanja. Na Svjetskom prvenstvu 1998., Euru 2000., Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. te u Njemačkoj 2006.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara