Koliko ćemo još čekati Playstation 5?

Koliko ćemo još čekati Playstation 5?

Foto: Sony

IAKO SE očekivalo da bi Sony na ovogodišnjem E3-u mogao predstaviti ili barem najaviti novu generaciju Playstationa, to se nije dogodilo. Sony nije rekao ni riječi o eventualnom nasljedniku megauspješnog Playstationa 4. Dapače, Shawn Lyden iz Sonyja rekao je da bi moglo proći još dosta vremena dok se "petica" ne pojavi na tržištu.

"Ne želimo politiku industrije mobilnih telefona, u kojoj svake godine izlaze novi uređaju. Playstation 4 prodan je već u 60 milijuna primjeraka i trenutačno nemamo nikakvu potrebu za novom konzolom. Playstation 4 Pro je dovoljan upgrade za postojeću konzolu i omogućuje igračima bolje VR iskustvo", rekao je Lyden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sonyju su zadovoljni dosadašnjom prodajom VR-a, no trebat će proći još dosta vremena da vide u kojem smjeru će industrija konzola krenuti. Microsoft će do kraja godine iznijeti više podataka o svojem Project Scorpio koji bi mogao zadati dosta glavobolja Sonyju.

"Dok god Playstation 4 bude omogućavao širim masama igranje najnovijih naslova, a da pritom ne moraju previše trošiti, ne vidim potrebu za nečim novim. Naravno, Playstation 5 će izaći i već smo počeli inicijalna istraživanja, ali mislim da do toga neće doći tako skoro. A opet, nikad ne znate", zagonetan je bio Lyden.

PS4 je s Pro izdanjem omogućio igračima i 4K iskustvo, a prema nekim informacijama softverskih updateom mogao bi vrtjeti i 8K igre. VR je, s druge strane, budućnost, no velika većina igrača ga ne koristi i "staromodan je", pokazuju istraživanja. Dakle, zasad smo mirni sa starom, dobrom "četvorkom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara